Θα Γίνει το Χαλάνδρι ο Τόπος Κατοικίας σας;
/
/
Θα Γίνει το Χαλάνδρι ο Τόπος Κατοικίας σας;
Αγορά Σπιτιού στο Χαλάνδρι

Θα Γίνει το Χαλάνδρι ο Τόπος Κατοικίας σας;

 

Είναι γεμάτο από πράσινο αλλά δεν είναι εξοχή. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα μιας μεγάλης πόλης αλλά αποπνέει αίσθηση χαλάρωσης. Είναι το Χαλάνδρι. Και τα έχει όλα: Καταστήματα, πολιτισμό, καφέ, μπαρ αλλά και πάρκα, πεζόδρομους, πλατείες, παιδικές χαρές, πλούσια φύση. Και βεβαίως, και σταθμό Μετρό.

Ίσως γι’ αυτό το Χαλάνδρι αποτελεί σταθερό προορισμό όχι μόνο πολλών Αθηναίων αλλά και επίδοξων κατοίκων.

Πράγματι, σύμφωνα και με έκθεση της Eurobank Property Services, το Χαλάνδρι είναι από τις περιοχές στις οποίες έχουν στραφεί πολλοί υποψήφιοι αγοραστές κατοικίας. Και αυτό γιατί εξακολουθεί να διατηρεί εξαιρετική αναλογία τιμής/ποιότητας ακινήτων -παρά την γενικότερη ανάκαμψη που παρατηρείται στις τιμές των κατοικιών στην Αττική.

Λίγα λόγια για την περιοχή

Το Χαλάνδρι, αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της Αθήνας. Είναι δε τόπος καταγωγής του Ευρυπίδη και του Θεμιστοκλή. Κατά τους αρχαίους χρόνους ονομαζόταν Φλύα, -που προέρχεται από το ρήμα φλέω, δηλαδή ευημερώ-, δηλώνοντας την πλούσια βλάστηση και το προνομιακό του τοπίο ενώ τη σημερινή του ονομασία θεωρείται ότι έλαβε από τον Τούρκο μεγαλογαιοκτήμονα Χαλά.

Η σύγχρονη αίγλη του Χαλανδρίου ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα αποτελώντας κομβικό σημείο για τις μετακινήσεις στην Αττική αλλά και θέρετρο των Αθηναίων. Τότε ήταν που αναδύθηκαν και οι πρώτες ταβέρνες και καφενεία που άφησαν εποχή, όπως ο Αδάμ, ο Γκίνης, το Ηραίο, η Ρέμβη κ.ά. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε μέχρι και σήμερα το Χαλάνδρι είναι από τις περιοχές που κρατούν τα σκήπτρα στην εστίαση και την ψυχαγωγία. Ταυτόχρονα όμως φρόντισε να αναπτυχθεί σε μία εξαιρετική αγορά με πολλά και αξιόλογα καταστήματα. Πάντα σε συνδυασμό με έμφαση στον πολιτισμό τόσο ως προς τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όσο και ως προς τη γενικότερη καλαισθησία στις υποδομές.

Η καρδιά της πόλης βρίσκεται στην πλατεία Δούρου. Εκεί ενώνονται οι πιο κεντρικοί δρόμοι του Χαλανδρίου με τις βασικές επίσης γραμμές τρόλεϊ και λεωφορείων που το συνδέουν με την Αθήνα και τις γύρω περιοχές. Την πλατεία Χαλανδρίου ίσως την έχετε ακούσει και ως πλατεία Ηρώων ή Ελευθερωτών ή Αγίου Νικολάου: κάθε μία ονομασία έχει και τον λόγο της. Εκεί βρίσκεται και μία από τις 28 εξαιρετικές παιδικές χαρές που διαθέτει ο Δήμος ενώ δίπλα οι κερκίδες και το σιντριβάνι αποτελούν τόπο συγκέντρωσης της νεολαίας καθώς συχνά φιλοξενούν μουσικούς, skaters ή φανατικούς ποδηλάτες – και όχι μόνο.

Τα μαρμάρινα σκαλιά αποτελούν και αυτά σήμα κατατεθέν του Χαλανδρίου. Κατά μήκος τους εκτείνονται άλλωστε τα πολλά και ποικίλα εμπορικά καταστήματα και καφέ που δίνουν τόσο στη μέρα όσο και στη νύχτα ξεχωριστό ενδιαφέρον και φροντίζουν ώστε η πόλη να σφύζει πάντα από ζωή.

Πόσο κοστίζει η αγορά σπιτιού στο Χαλάνδρι

Σύμφωνα με έρευνα της RE/MAX (Φεβρουάριος 2019) η μέση κατώτερη τιμή για τα σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν από το 2014 είναι τα 1150 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ ανώτερη μέση τιμή είναι τα 1700 ευρώ. Τα πιο καινούρια ακίνητα τα οποία κατασκευάστηκαν την τελευταία πενταετία έχουν μέση κατώτερη τιμή στα 2350 ανά τετραγωνικό μέτρο. Η μέση ανώτερη τιμή είναι τα 2800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σε σχέση με προηγούμενη έρευνα, οι τιμές ακολουθούν τις ανοδικές τάσεις της αγοράς. Έτσι, η μέση κατώτερη τιμή για τα σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν από το 2013 αυξήθηκε στα 1.150 από τα 850 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ η ανώτερη μέση τιμή ανήλθε στα 1700 από τα 1200 ευρώ. Για τα νεότερα πενταετίας ακίνητα, η μέση κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο αυξήθηκε κατά 350 ευρώ ενώ η ανώτερη ανήλθε στα 2800 από τα 2400 ευρώ.

Παρά την αύξηση, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το Χαλάνδρι διατηρεί μία εξαιρετική αναλογία τιμής και ποιότητας ακινήτων. Θα μπορούσε δε να ειπωθεί ότι η αύξηση αυτή είναι χαμηλή σε σχέση με τη ζήτηση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το Χαλάνδρι αποτελεί περιζήτητη πόλη για κατοικία όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους ξένους που τα τελευταία χρόνια δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για αγορά κατοικίας στη χώρα μας.

Εάν λοιπόν σκοπεύετε να επενδύσετε τα χρήματα σας στην Αθήνα, η αγορά σπιτιού στο Χαλάνδρι αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή καθώς η αξία των ακινήτων της περιοχής είτε αυξάνεται είτε παραμένει σταθερά αξιοπρεπής.

Δεν διαθέτετε όλο το ποσό για να αποκτήσετε το ιδανικό σπίτι στο Χαλάνδρι; Προτού απορρίψετε την ιδέα σκεφτείτε τη δυνατότητα λήψης ενός στεγαστικού δανείου. Ζητήστε ειδικότερα τη γνώμη ενός συμβούλου ακινήτων της περιοχής, ο οποίος θα σας βοηθήσει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και… καλώς ήρθατε στο Χαλάνδρι.

Θέλετε να επενδύσετε στην αγορά ακινήτου με τους καλύτερους όρους; Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

    Θέλετε να αγοράσετε συγκεκριμένο τύπο ακινήτου; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας συνεργάτης του Μεσιτικού Γραφείου θα επικοινωνήσει μαζί σας.

    Share this post

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart