Τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια Αλλάζουν το Χάρτη του Real Estate
/
/
Τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια Αλλάζουν το Χάρτη του Real Estate

Τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια Αλλάζουν το Χάρτη του Real Estate

Το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο, που επιτρέπει την είσοδο ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για την αγορά ακινήτων, καθώς φέρνει ταυτόχρονα ανατροπές στον τομέα της φοιτητικής στέγης.

Ειδικοί της αγοράς υπογραμμίζουν ότι ανοίγει ένας ολοκαίνουργιος τομέας στο ελληνικό real estate, ο οποίος θα αποτελέσει το νέο επίκεντρο για τις επενδύσεις, με την ανάπτυξη φοιτητικών κατοικιών σε κεντρικές πόλεις όπως η Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η ανάπτυξη φοιτητικών κατοικιών κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα, με πολλές εταιρείες να επενδύουν σε αυτόν τον τομέα. Η Premia Properties, για παράδειγμα, διαθέτει τρία φοιτητικά συγκροτήματα σε μεγάλες πόλεις και αναμένει να ολοκληρώσει ένα ακόμα στην Ξάνθη. Ο Κ. Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, τονίζει την πρόθεση για ανάπτυξη και λειτουργία φοιτητικών κατοικιών στην Ελλάδα που θα συγκριθούν με εκείνες της Ευρώπης, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στέγασης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δ. Ανδριόπουλος, αποκάλυψε τα σχέδια για την αναγέννηση του πρώην εργοστασίου Softex στο Βοτανικό, με τη μετατροπή του σε ένα μεικτής χρήσης συγκρότημα. Έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για τη δημιουργία ενός παραρτήματος ιδιωτικού πανεπιστημίου σε μέρος του ακινήτου, το οποίο εκτείνεται σε 50.000 τετραγωνικά μέτρα. Επιπλέον, υπάρχει πρόθεση για την αξιοποίηση ενός τμήματος του ακινήτου ως φοιτητικές κατοικίες.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αναμένεται μια παρόμοια επένδυση στην περιοχή του Ελληνικού, σε συνεργασία με το Hellenic Healthcare Group που περιλαμβάνει τα θεραπευτήρια Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General και Λητώ του Ομίλου CVC. Παράλληλα, εξετάζεται η δημιουργία ενός φοιτητικού συγκροτήματος για τη στέγαση των σπουδαστών του νέου αυτού πανεπιστημίου.

Εν κατακλείδι, η είσοδος των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική καμπή για την αγορά ακινήτων, ανοίγοντας νέες προοπτικές για επενδύσεις. Η δημιουργία και ανάπτυξη φοιτητικών κατοικιών, ειδικά, προσφέρει ένα δυναμικό πεδίο για τους επενδυτές, αξιοποιώντας την αυξημένη ζήτηση για ποιοτική στέγαση των φοιτητών.

Αυτή η εξέλιξη υποσχέθηκε να οδηγήσει σε μια πολυδιάστατη αναβάθμιση της περιοχών γύρω από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και προσφέροντας παράλληλα καινοτόμες λύσεις στη στέγαση των νέων ακαδημαϊκών κοινοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτές έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν σε μία θετική κοινωνική και οικονομική αλλαγή, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουν σταθερές αποδόσεις για τις επενδύσεις τους.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart