Πώς η Υπερτιμολόγηση «Καίει» το Ακίνητο σας;
/
/
Πώς η Υπερτιμολόγηση «Καίει» το Ακίνητο σας;
Το καμένο ακίνητο μένει για καιρό απούλητο δημιουργώντας προβλήματα στον ιδιοκτήτη του

Πώς η Υπερτιμολόγηση «Καίει» το Ακίνητο σας;

Στην καρδιά κάθε ακινήτου κρύβεται μια ιστορία, μια σειρά από στιγμές και αναμνήσεις που το κάνουν μοναδικό. Για εσάς, τον ιδιοκτήτη, αυτό το ακίνητο αποτελεί μια πηγή υπερηφάνειας, ένα καταφύγιο από τις δυσκολίες της ζωής, ένα σπίτι όπου οικοδομήθηκαν οι πιο ξεχωριστές στιγμές. Ίσως πάλι θεωρείτε πώς η πώληση του θα είναι το διαβατήριο για ένα καλύτερο αύριο.

Ωστόσο, όταν έρχεται η στιγμή να το βγάλετε στην αγορά, αυτή η συναισθηματική σύνδεση μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα κρίσιμο λάθος: την υπερτιμολόγηση. Το να θέσετε μια τιμή που υπερβαίνει την πραγματική αγοραία αξία του ακινήτου σας δεν αποτελεί μόνο μια λανθασμένη επιχειρηματική κίνηση, αλλά και μια παγίδα που «καίει» την ευκαιρία σας για μια δίκαιη και επωφελή πώληση.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε βαθύτερα αυτό το φαινόμενο της υπερτιμολόγησης, αναδεικνύοντας τις αιτίες, τις συνέπειες και τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει ένας επαγγελματίας στο χώρο του real estate. Με στόχο να φέρουμε στο φως την αληθινή αξία και το δυναμικό του ακινήτου σας, αποκαλύπτουμε τι θα πρέπει να κάνετε για μια επιτυχημένη και ικανοποιητική πώληση.

1. Τι σημαίνει υπερτιμολόγηση;

Η υπερτιμολόγηση συμβαίνει όταν ένα ακίνητο τιμολογείται σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα από την αγοραία του αξία. Αυτή η υπερεκτίμηση συχνά προκύπτει από την υπερεκτίμηση της αξίας του ακινήτου από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ενδέχεται να έχει συναισθηματική σύνδεση με το ακίνητο ή να έχει προβεί σε ανακαινίσεις που δεν ανταποκρίνονται αναγκαστικά σε αύξηση της αξίας του στην αγορά.

2. Ποιες λάθος απόψεις οδηγούν στην υπερτιμολόγηση;

Μια τέτοια κατάσταση ενδέχεται να προκύψει από παραπλανητικές αγγελίες άλλων ακινήτων που δεν παρέχουν ακριβείς πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του ακινήτου ή από την εσφαλμένη αντίληψη ότι οι ανακαινίσεις και οι βελτιώσεις αυξάνουν πάντα την αξία του ακινήτου.

Αν τιμολογείτε το ακίνητο σας με βάση μόνο τις παρόμοιες αγγελίες και έχουν βρεθεί ακόμα 10 ιδιοκτήτες που έχουν υπερτιμολογήσει τα ακίνητα τους, αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί ένα ντόμινο των τιμών προς τα πάνω, που όμως δεν θα ανταποκρίνεται στις συνθήκες της αγοράς. Για να το πούμε όμως απλά: οι τιμές στην αγορά δεν καθορίζονται μόνο από τα «θέλω» των πωλητών αλλά και από το τι δίνουν οι αγοραστές.

Άλλη αιτία υπερτιμολόγησης είναι οι μύθοι που κυκλοφορούν στην αγορά του real estate αυτή την εποχή. «Οι ξένοι αγοραστές αγοράζουν όσο όσο για να αποκτήσουν Golden Visa», «οι Κινέζοι πληρώνουν καλά λεφτά για ακίνητα σαν το δικό μου», «αφού θέλουν ακίνητα αξίας 250.000€ για τη Golden Visa με παίρνει να ανεβάσω τη τιμή εκεί και ας αξίζει το σπίτι μου στην αγορά 200.000€».

Θυμηθείτε όμως πως οι περισσότεροι ξένοι αγοραστές που έρχονται στη χώρα μας για να αγοράσουν ακίνητο το κάνουν αυτό οργανωμένα, με τη συνοδεία ντόπιων συμβούλων ακινήτων ή με τη βοήθεια εταιρειών του χώρου. Αυτό σημαίνει πως έχουν ρεαλιστικά δεδομένα των τιμών για κάθε περιοχή. Επίσης δεν έχουν συναισθηματική δέσιμο με κάποιο ακίνητο ή περιοχή. Ψάχνουν πάντα τη καλύτερη για αυτούς ευκαιρία και δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τίποτα παραπάνω από όσο αξίζει πραγματικά ένα ακίνητο.

3. Το φαινόμενο του καμένου ακινήτου;

Η υπερτιμολόγηση μπορεί να προκαλέσει μείωση του ενδιαφέροντος από πιθανούς αγοραστές και να καθυστερήσει την πώληση του ακινήτου. Η μακρά παραμονή στην αγορά και η προβολή του από πολλά μεσιτικά μπορεί να δημιουργήσει αρνητική εντύπωση για το ακίνητο, οδηγώντας στο φαινόμενο του «καμένου ακινήτου».

Επίσης η διαφοροποίηση των τιμών και των χαρακτηριστικών σε διάφορες αγγελίες μπορεί επίσης να προκαλέσει σύγχυση και αποτροπή των αγοραστών.

4. Γιατί να συνεργαστείτε μαζί μας;

Στο Μεσιτικό Γραφείο, στοχεύουμε στη δημιουργία μιας διαφανούς και επιτυχημένης διαδικασίας πώλησης. Με την προσοχή στις λεπτομέρειες και την πλήρη κατανόηση της αγοράς ακινήτων, εξασφαλίζουμε ότι κάθε πτυχή της πώλησης του ακινήτου σας είναι προσεγμένη στη λεπτομέρεια.

Από τη στοχευμένη προώθηση σε ενδιαφερόμενους αγοραστές μέχρι την διαχείριση των προσφορών και των διαπραγματεύσεων, εμείς φροντίζουμε για όλα. Η εμπειρία μας και η εξειδίκευσή μας στην αγορά ακινήτων στην Αθήνα και τον Πειραιά μας επιτρέπει να εντοπίζουμε τους σωστούς αγοραστές, αυξάνοντας την πιθανότητα μιας γρήγορης και ομαλής πώλησης.

Η επιλογή ενός ειδικού μεσίτη από το Μεσιτικό Γραφείο σημαίνει ότι έχετε έναν συνεργάτη που αναγνωρίζει τις μοναδικές ανάγκες και τα πλεονεκτήματα του ακινήτου σας. Επιπρόσθετα, παρέχουμε συνεχή υποστήριξη και συμβουλές καθ’ όλη τη διαδικασία πώλησης, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μας είναι πλήρως ενημερωμένοι και άνετοι με κάθε βήμα.

Με την εμπιστοσύνη στο Μεσιτικό Γραφείο, οι πωλητές ακινήτων αποκτούν πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο αγοραστών, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή τιμή για το ακίνητό τους.

5. Πώς το Μεσιτικό Γραφείο μπορεί να σας δώσει λύση αν το ακίνητο σας έχει «καεί» την αγορά;

Το Μεσιτικό Γραφείο είναι σε θέση να παρέχει ακριβή εκτίμηση της αγοραίας αξίας του ακινήτου, βασιζόμενο σε λεπτομερή ανάλυση και σύγκριση με παρόμοια ακίνητα που πουλήθηκαν πρόσφατα. Με την εμπειρία μας, εξασφαλίζουμε σωστή τιμολόγηση, αυξάνοντας τις πιθανότητες για γρήγορη και κερδοφόρα πώληση.

Επιπλέον, παρέχουμε εξατομικευμένο σχέδιο μάρκετινγκ για το ακίνητο, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προβολή του, προστατεύοντας τόσο την εικόνα του ακινήτου όσο και του ιδιοκτήτη.

Εάν το ακίνητο σας έχει “καεί” στην αγορά, μην απογοητεύεστε. Η απόσυρση των παλαιών αγγελιών και η αναθεώρηση της στρατηγικής σας με την βοήθεια ενός επαγγελματία μεσίτη μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση. Με μια νέα, εμπεριστατωμένη εκτίμηση και ένα ανανεωμένο πλάνο προβολής, το ακίνητό σας μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον που αξίζει.

Αν έχετε και εσείς ακίνητο που είναι στην αγορά παραπάνω από 6 μήνες χωρίς να έχει πουληθεί, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε λύση

    Ανέβασμα Φωτογραφιών
    (* Μπορείτε έως 5 φωτογραφίες μέχρι 2 mb η καθεμία σε μορφή jpg)
    Share this post

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart