Πώς θα Δημιουργήσω το Δικό μου Γραφείο στο Σπίτι;
/
/
Πώς θα Δημιουργήσω το Δικό μου Γραφείο στο Σπίτι;
Κάντε το δικό σας γραφείο στο σπίτι

Πώς θα Δημιουργήσω το Δικό μου Γραφείο στο Σπίτι;

Ένα από τα πράγματα που άλλαξε η πανδημία του κορονοϊού ένα είναι το εργασιακό περιβάλλον. Η εργασία από το σπίτι ενδέχεται να μην τελειώσει σύντομα, ίσως μάλιστα να καθιερωθεί και μετά το τέλος της πανδημίας. Αυτό έχει κάνει επιτακτικό να δημιουργήσουμε οι περισσότεροι το δικό μας γραφείο στο σπίτι.

Πώς όμως θα μπορείτε να λειτουργείτε με επαγγελματικά πρότυπα, ενόσω εργάζεστε στο σπίτι σας; Είτε έχετε ένα δωμάτιο – γραφείο είτε κάνετε χώρο εργασίας το σαλόνι σας, ακολουθήστε αυτές τις ιδέες που θα σας βοηθήσουν να  κάνετε ευκολότερη και αποδοτικότερη την εργασία σας.

1.Χώρος

Στην αρχή της πανδημίας, για τους περισσότερους η εργασία στην τραπεζαρία του σπιτιού τους μπορεί να είχε λειτουργήσει. Στην πορεία όμως, όσο μονιμοποιείται η τηλεργασία, οι απαιτήσεις γίνονται μεγαλύτερες.

Είτε έχετε ένα μικρό γραφείο, μια γωνία στην κρεβατοκάμαρά σας ή ένα τμήμα του υπογείου, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο αποκλειστικά για εσάς. Δεν χρειάζεται να έχετε μεγάλα, ογκώδη έπιπλα. Ένα γραφείο για το κομπιούτερ και το τηλέφωνο σας, μια καρέκλα και ένας χώρος αποθήκευσης αποτελούν τα βασικά στοιχεία ενός γραφείου στο σπίτι.

Μην διστάσετε να ξεχωρίσετε ένα μέρος του καθιστικού ή κάποιου άλλου ανοιχτού χώρου, αν δεν έχετε δωμάτιο για γραφείο. Εάν έχετε ένα υπνοδωμάτιο ή μια σοφίτα που δεν χρησιμοποιείται, οι επιλογές είναι απεριόριστες. Μπορείτε να το επιπλώσετε και να το διακοσμήσετε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Το κλειδί είναι να εξασφαλίσετε ότι αυτός είναι ο χώρος εργασίας σας, όχι ένα μέρος για να παίζουν τα παιδιά ή για να παρακολουθεί τηλεόραση η οικογένεια. Δεν πρέπει να υπάρχουν αναψυκτικά, μπουκάλια μπύρας ή πιάτα με αποφάγια στο γραφείο σας. Καταστήστε σαφές σε εσάς και στην οικογένεια σας ότι ο χώρος προορίζεται μόνο για εργασία. Πρέπει να είστε σε θέση να επικεντρωθείτε στην εργασία σας και να κρατήσετε τους άλλους εκτός της περιοχής σας.

2. Τεχνολογία

Υπάρχουν πολλές τεχνολογικές λύσεις για κάθε τι που χρειάζεστε. Η επένδυση σε ένα καλό ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε μια καλή σύνδεση internet, θα βελτιώσει τον τρόπο εργασίας στο σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση σας μπορεί να αντέξει την επιπλέον χρήση, εάν πχ πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις, την ώρα που τα άλλα μέλη της οικογένειας σας πλοηγούνται ταυτόχρονα στο internet. Όσον αφορά την οθόνη, σκεφτείτε να αγοράσετε μία που δεν θα κουράζει, αλλά θα προστατεύει τα μάτια σας.

3. Άνεση

Είναι δύσκολο να κάνετε δουλειά αν η καρέκλα στην οποία κάθεστε κάνει την πλάτη ή τη μέση σας να πονάει. Όταν εργάζεστε σε ένα γραφείο, η άνεση επηρεάζει την παραγωγικότητά σας. Μια εργονομική και ρυθμιζόμενη καρέκλα γραφείου είναι απαραίτητη για κάθε γραφείο στο σπίτι.

Όσον αφορά το έπιπλο του γραφείου, επιλέξτε ένα που έχει μεν αρκετό χώρο, αλλά και το σωστό ύψος. Ένα γραφείο πολύ χαμηλό θα μπορούσε να λειτουργήσει αρνητικά για την σπονδυλική στήλη σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι εργονομικό και έχετε αρκετό χώρο για τα απαραίτητα πράγματα σας

 

4. Οργάνωση και αποθήκευση

Κάντε στον εαυτό σας αυτήν την ερώτηση: Ποιές είναι οι πιο σημαντικές συσκευές που χρειάζομαι για να είμαι παραγωγικός; Για μερικούς μπορεί να είναι ένας εκτυπωτής ή για άλλους το σκάνερ. Τοποθετήστε αυτά τα πράγματα κοντά σας, ώστε να μην χρειάζεται να σηκώνεστε συχνά για να τα βρείτε.

Κάντε συνήθεια σας να βάζετε τα αντικείμενα πίσω στο σημείο που ανήκουν. Αυτό θα σας βοηθά να αποφύγετε να ξεχάσετε πού βάζετε το καθένα τους και να εξοικονομείτε χρόνο. Θα μπορείτε έτσι να εργάζεστε χωρίς περισπασμούς.

Διατηρήστε επίσης τον χώρο σας καθαρό. Χρησιμοποιήστε τα ράφια και το χώρο αποθήκευσης για να διατηρήσετε τα πάντα οργανωμένα. Είναι πάντα καλή πρακτική να καθαρίζετε είτε όταν αφήνετε το χώρο είτε πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Τακτοποιήστε και δημιουργήστε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας, ώστε να ξέρετε από πού θα ξεκινήσετε κάθε πρωί.

5. Έπιπλα στα μέτρα σας

Εάν έχετε συγκεκριμένες ανάγκες αποθήκευσης , ίσως θέλετε να αγοράσετε ένα κατά παραγγελία ντουλάπι ή βιβλιοθήκη. Ένα προσαρμοσμένο σύστημα ραφιών που κατασκευάστηκε στα μέτρα σας είναι πιο ακριβό από ότι τα έπιπλα από ένα πολυκατάστημα, αλλά είναι μια διαχρονική επένδυση.

Μερικές φορές τα έπιπλα που αγοράζονται από αλυσίδες μικροεπίπλων δεν θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας. Αντίθετα όταν επενδύετε σε κάτι υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας, αξίζει τον κόπο.

6. Φωτισμός

Εάν πρόκειται να περάσετε την ημέρα εργασίας σας σε ένα δωμάτιο, ο φωτισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός. Ο φωτισμός μπορεί να μην αναφέρεται συχνά, αλλά έχει τεράστιο αντίκτυπο στις διαθέσεις μας. Ο φυσικός φωτισμός είναι ο καλύτερος, αλλά αν το γραφείο σας είναι σε χώρο χωρίς κοντινό παράθυρο, όπως το υπόγειο, θα πρέπει να επενδύσετε στον κατάλληλο φωτισμό.

Ο σωστός φωτισμός μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σας, καθώς και να μειώσει την καταπόνηση των ματιών. Εάν περνάτε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σας κοιτάζοντας μια οθόνη, η καταπόνηση των ματιών είναι πραγματική. Μια καλή λάμπα ή ένα δυνατό φωτιστικό δαπέδου θα σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στα μάτια σας και να κάνετε το γραφείο στο σπίτι πιο ελκυστικό.

7. Ήχος

Μια άλλη συμβουλή είναι να προσθέσετε κάποια απαλή μουσική. Έχετε βρεθεί ποτέ να εργάζεστε στο χώρο μιας καφετέρια και να λικνίζετε τις μελωδίες; Βρείτε μια μουσική λίστα που σας τονώνει τη διάθεση και απογειώστε την εργασία σας. Μπορείτε να επενδύσετε σε ηχεία ή ένα ωραίο σετ ακουστικών.

 

Κάντε Άνετο το Γραφείο στο Σπίτι σας

 

8. Μείωση του στρες

Ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν να καταπραΰνουν τα νεύρα σας σε αγχωτικές και αβέβαιες στιγμές. Η αρωματοθεραπεία, τα φυτά και τα έργα τέχνης μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από τις ανησυχίες σας και να ηρεμήσετε το μυαλό σας. Ακόμη και η δημιουργία μιας μικρής γωνίας διαλογισμού μακριά από το γραφείο στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη διάθεση σας. Καταπραΰνοντας τα νεύρα σας, μπορείτε να παραμείνετε ήρεμοι και παραγωγικοί.

9. Η εικόνα που παρουσιάζετε

Δοκιμάστε τα διακοσμητικά αντικείμενα που να ανταποκρίνονται στην προσωπικότητά σας. Επίσης βάλτε φωτογραφίες των αγαπημένων προσώπων σας ή μικρά αντικείμενα που σας αποφορτίζουν.

Αυτά τα πράγματα σας κάνουν να νιώθετε καλά και να νιώσετε τον χώρο πραγματικά δικός σας. Ποιος θέλει να κοιτάζει όλη μέρα απλώς έναν απλό τοίχο; Εάν έχετε παράθυρο, φρεσκάρετε τις περσίδες ή τις κουρτίνες.

10. Κρατήστε την ιδιωτικότητα σας

Ένα μειονέκτημα της εργασίας από το σπίτι είναι το απόρρητο στον χώρο εργασίας σας. Μπορούν να εμφανιστούν στον συνομιλητή σας μέσω internet αντικείμενα, φωτογραφίες ή ακόμα και αγαπημένα πρόσωπα σας που διαφορετικά δεν θα θέλατε να φανούν. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τίποτα δυνητικά προσβλητικό δεν είναι στην εμβέλεια της web κάμερας, ώστε να μην βρεθείτε σε δύσκολη θέση.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart