Εργασία από το Σπίτι – Ήρθε για να Μείνει;
/
/
Εργασία από το Σπίτι – Ήρθε για να Μείνει;
εργασια στο σπιτι

Εργασία από το Σπίτι – Ήρθε για να Μείνει;

Αυτή είναι η χρονιά που όλοι περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας από ποτέ άλλοτε. Μεγάλο μέρος όσων είναι αρκετά τυχεροί και εξακολουθούν να εργάζονται, ζουν μια νέα πραγματικότητα -την εργασία από το σπίτι. Όλοι μας έχουμε εξοικειωθεί με τους περιορισμούς και τα θετικά του σπιτιού μας. Και είτε εργαζόμαστε στο τραπέζι της κουζίνας, είτε στο υπόγειο ή σε ένα εφεδρικό δωμάτιο, είναι εμφανής η ανάγκη για ένα άνετο γραφείο στο σπίτι.

Η άνοδος της εργασίας από το σπίτι

Ενώ η εργασία από το σπίτι δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι πιο διαδεδομένη λόγω του COVID-19. Στοιχεία του 2018 ανέφεραν ότι το 23,8% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης εργάζονταν λίγο χρόνο στο σπίτι τους. Οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν περνούσαν σχεδόν καθόλου χρόνο την εβδομάδα δουλεύοντας από το σπίτι.

Η άποψη πολλών εργοδοτών, μέχρι φέτος, ήταν ότι οι άνθρωποι εργάζονται πιο αποτελεσματικά στο γραφείο. Αν μη τι άλλο, η πανδημία μάς έχει διδάξει ότι οι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι είναι πιο παραγωγικοί. Μια έρευνα από το USA Today τον Μάιο του 2020 διαπίστωσε ότι το 54% των ανθρώπων αναφέρουν ότι η πανδημία είχε θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητά τους. Λιγότερες συναντήσεις, χωρίς περισπασμούς από συναδέλφους και συνομιλίες στο γραφείο και χωρίς την χρονοβόρα μετακίνηση, σημαίνει περισσότερο ποιοτικό χρόνο που αφιερώνεται στην εργασία αλλά και στην οικογένεια τους.

Εκτός από την παραγωγικότητα, οι εργοδότες καρπώνονται και άλλα οφέλη από τη νέα πραγματικότητα. Πολλοί εξετάζουν το ενδεχόμενο μίσθωσης μικρότερων, φθηνότερων χώρων γραφείου, με μικρότερα λειτουργικά κόστη και κόστος συντήρησης.

Το αν η εργασία από το σπίτι θα παραμείνει αφότου έχει περάσει η πανδημία του κορονοϊού παραμένει άγνωστο. Οι εργαζόμενοι αρχίζουν να απαιτούν ευελιξία με καθιέρωση της εργασίας από το σπίτι από τους εργοδότες τους. Οι εργοδότες συνειδητοποιούν ότι ο χώρος του γραφείου είναι πλέον ακριβός. Και αν οι υπάλληλοί τους μπορούν να εργαστούν απομακρυσμένα και να είναι παραγωγικοί, είναι απαραίτητος αυτός ο χώρος;

Στο μέλλον θα είναι δύσκολο να δούμε έναν κόσμο όπου δεν θα κυριαρχεί η εργασία από το σπίτι. Τουλάχιστον στο κλάδο της παροχής υπηρεσιών.

 

Γυναίκα εργάζεται από το σπίτι

 

Αναβάθμιση της εργασίας στο σπίτι σας

Εάν δεν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι σας ή να αναζητήσετε ένα νέο με ειδικό χώρο για γραφείο, τότε η αναβάθμιση του σπιτιού σας είναι η κατάλληλη επιλογή. Ειδικά αν εργάζεστε από το σπίτι, θέλετε ένα χώρο που να είναι λειτουργικός και άνετος.

Υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε την όποια αλλαγή:

Χώρος – Θα μπορούσε να είναι μια άνετη γωνιά στο σαλόνι ή ένας χώρος στο υπόγειο ή τη σοφίτα. Ένας ήσυχος χώρος με φυσικό φως είναι το ιδανικό μέρος για ένα γραφείο στο σπίτι.

Έπιπλα – Εάν εργάζεστε από το σπίτι, η επένδυση σε μια ανατομική καρέκλα και ένα γραφείο που ταιριάζει στις ανάγκες σας είναι απαραίτητη. Επίσης, σκεφτείτε να τα συνδυάσετε με μια μικρή βιβλιοθήκη με ράφια και ντουλάπια, για να καλύψετε τις ανάγκες αποθήκευσης.

Τεχνολογία – Πιθανότατα θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή και μια σύνδεση στο internet για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας. Εάν χρησιμοποιείτε Wi-Fi, εξετάστε την αναβάθμιση του ρούτερ σας για να αποφύγετε την απώλεια σήματος, αν αυτό είναι μακριά από το χώρο εργασίας. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε είναι να χάσετε το σήμα κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συνάντησης βίντεο.

Συμπέρασμα

Η εργασία στο σπίτι δεν δείχνει να είναι μια προσωρινή λύση λόγω της πανδημίας. Είναι προφανές με τόσους πολλούς ανθρώπους που την υιοθετούν ότι τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει το εργασιακό μοντέλο. Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι κερδίζουν πολλά  από την εργασία στο σπίτι. Λιγότερος χαμένος χρόνος στις μετακινήσεις και λιγότεροι περισπασμοί, μεταφράζονται σε περισσότερο παραγωγικό χρόνο.

Τα δεδομένα μας δείχνουν μια σημαντική αύξηση στις αναφορές της εργασίας στο σπίτι στις αγγελίες που σχετίζονται με αγορά ή πώληση σπιτιών. Περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να αγοράσουν σπίτια με ειδικό χώρο για εργασία. Οι μεσίτες ακινήτων γίνονται αποδέκτες αιτημάτων για κατοικίες με επιπλέον χώρο ως γραφείο στο σπίτι.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart