Θέλετε να Αγοράσετε Σπίτι; 5 Συμβουλές για να Αποφύγετε τις Παγίδες

Θέλω να αγοράσω σπίτι

Από τότε που είμαστε μικροί η επιθυμία «θέλω να αγοράσω σπίτι» συμβαδίζει με την επιθυμία «θέλω να κάνω οικογένεια». Έχουμε σωστά συνηθίσει να τοποθετούμε την οικογένεια των ονείρων μας μέσα στο δικό μας όμορφο σπίτι.

Εάν λοιπόν έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ένα νέο σπίτι – συγχαρητήρια! Αν είστε για πρώτη φορά αγοραστές ακινήτου – διπλά συγχαρητήρια! Προχωράτε σε μια πολύ συναρπαστική στιγμή στη ζωή σας. Όλος αυτός ο ενθουσιασμός και η διαδικασία που ακολουθεί μπορεί να είναι πολύ απολαυστικά –αρκεί να κάνετε τα σωστά βήματα.

Μέσα από την εμπειρία μας έχουμε ξεχωρίσει μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε «τα λάθη των πρωτάρηδων» και να κάνετε τη σοφότερη επιλογή.

5 Συμβουλές αν Αγοράζετε Σπίτι για Πρώτη Φορά

Θέλετε να αγοράσετε σπίτι

 

1. Θέλω να Αγοράσω Σπίτι – Μάθετε τι ψάχνετε.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που αναζητάτε ένα νέο σπίτι, δημιουργήσετε μια λίστα με πράγματα που πραγματικά θέλετε στο σπίτι σας.

Ποια είναι τα πράγματα που πρέπει απολύτως να έχετε; Για παράδειγμα, πόσα υπνοδωμάτια χρειάζεστε για το μέγεθος της οικογένειάς σας; Θέλετε να έχει χώρο στάθμευσης; Αν είναι διαμέρισμα, θέλετε να είναι ψηλά ή χαμηλά στο κτίριο;

Ποια είναι τα πράγματα που θα θέλατε να έχετε; Στο σπίτι των ονείρων σας, θα έχετε πισίνα; Θέλετε τζάκι ή ξύλινα πατώματα; Πιθανότατα δεν θα μπορέσετε να καλύψετε εύκολα όλη τη λίστα επιθυμιών σας, αλλά είναι καλό να έχετε κατά νου τους μη διαπραγματεύσιμους παράγοντες όταν πηγαίνετε να δείτε σπίτια για αγορά.

2. Θέλετε να Αγοράσετε Σπίτι – Μην πηγαίνετε μόνοι.

Μπορεί να θεωρείτε ότι εφόσον εσείς θα μείνετε στο σπίτι δεν χρειάζεστε τη βοήθεια κάποιου άλλου για να αποφασίσετε. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Σκεφτείτε να συνεργαστείτε με ένα αξιόπιστο μεσιτικό γραφείο ή έναν έμπειρο σύμβουλο ακινήτων, για να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα λάθη στη διαδικασία. Ακόμα κι αν έχετε προηγούμενη εμπειρία στην αγορά σπιτιού, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχετε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία στο πλευρό σας. Αυτός θα σας βοηθήσει σε ότι έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις με τους πωλητές, την επικοινωνία με τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους.

3. Θα Αγοράσετε με Δάνειο; Συγκρίνετε το τι προσφέρουν οι τράπεζες.

Υπάρχουν αρκετές προσφορές στεγαστικών δανείων, το καθένα με το δικό του σύνολο πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων. Αν θα πάρετε δάνειο για να αγοράσετε το σπίτι σας, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον υπεύθυνο της τράπεζας πριν αγοράσετε το σπίτι. Αυτός μπορεί να σας βοηθήσει να εξετάσετε τις δυνατότητες σας, να καθορίσετε πόσα μπορείτε να πληρώσετε για ένα νέο σπίτι και ποιοι τύποι στεγαστικών δανείων ταιριάζουν καλύτερα στα οικονομικά σας.

Το να έχετε στη διάθεσή σας μια επιστολή προέγκρισης όταν κάνετε μια προσφορά σε ένα σπίτι σας κάνει να μοιάζετε με έναν σοβαρό αγοραστή και μπορεί να σας δώσει ώθηση πλεονέκτημα εάν οι πωλητές του ακινήτου εξετάζουν αρκετές προσφορές για το σπίτι.

4. Να είστε προσεκτικοί με τα οικονομικά σας.

Μιλώντας για υποθήκες, παρακολουθήστε την πίστη σας. Η πίστωσή σας θα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για τον καθορισμό των τύπων στεγαστικών δανείων για τα οποία πληροίτε τα κριτήρια, ποιοι τύποι επιτοκίων πληροίτε τα κριτήρια και ίσως ακόμη και οι όροι του δανείου σας. Ελέγξτε την πίστωσή σας προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία αγοράς σπιτιού και αναζητήστε ευκαιρίες για τη βελτίωση της πίστωσής σας. Πληρώστε ή εξοφλήστε μερικά από τα εκκρεμή χρέη σας, εάν είναι δυνατόν.

Αφού υποβάλετε αίτηση για υποθήκη, αποφύγετε το άνοιγμα νέων πιστωτικών λογαριασμών – όχι νέα δάνεια, όχι νέες πιστωτικές κάρτες – έως ότου κλείσει η υποθήκη σας. Η δημιουργία νέων χρεών πριν από την αποπληρωμή του δανείου σας μπορεί να σας δημιουργήσει πρόσθετο άγχος και προβλήματα με την τράπεζα. Εάν το πιστωτικό σας προφίλ αλλάξει σημαντικά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα σας ζητηθούν πρόσθετες εγγυήσεις.

παγίδες όταν αγοράζετε σπίτι για πρώτη φορά

 

5. Πριν αγοράσετε κάντε μια λεπτομερή επιθεώρηση στο σπίτι.

Ακόμα κι αν συμφωνείτε να αγοράσετε ένα ακίνητο «ως έχει», η προσεκτική επιθεώρηση του είναι μια καλή ιδέα. Μια απλή επιθεώρηση στο σπίτι θα αποκαλύψει προβήματα στο σπίτι που εσείς ή οι πωλητές μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει ή να γνωρίζετε – όπως ζητήματα με το υδραυλικά, την ηλεκτρική εγκατάσταση, σημεία με υγρασία, κ.α. Θα ήταν ιδανικό να χρησιμοποιήσετε έναν έμπειρο πολιτικό μηχανικό, που θα επιθεωρήσει το σπίτι συγκρίνοντας τα σχέδια με την τωρινή του κατάσταση. Μόλις δείτε την αναφορά του, θα έχετε μια ιδέα για το τι θα χρειαστούν επισκευές. Αυτό ίσως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διαπραγματευτείτε με τους πωλητές μια καλύτερη τιμή.

Ίσως δεν είναι εύκολο να γίνει έλεγχος για όλα τα πράγματα. Ναι η ύπαρξη υγρασίας ή μούχλας είναι ορατή με το μάτι. Αλλά υπάρχουν και άλλα επικίνδυνα στοιχεία για την υγεία σας. Λάβετε υπόψη ότι οι τυπικές επιθεωρήσεις στο σπίτι ίσως δεν μπορέσουν να ανιχνεύσουν την ύπαρξη αμίαντου ή ραδόνιου. Επομένως θα ήταν λογικό να κάνετε ένα προϋπολογισμό για την πραγματοποίηση αυτών των πρόσθετων επισκευών.

Θέλω να αγοράσω σπίτι – Μην βιαστείτε

Αυτή είναι μια σύντομη λίστα με τα βασικά που πρέπει να θυμάστε. Η αγορά σπιτιού είναι και μια συναισθηματική διαδικασία μιας και αποτελεί το όνειρο σας. Αυτό μπορεί να κάνει δύσκολο για ορισμένους να βλέπουν τα δεδομένα με ψύχραιμη προσέγγιση. Είναι σημαντικό να είστε οργανωμένοι, αλλά να έχετε επίσης αξιόπιστους επαγγελματίες στο πλευρό σας, για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις