Σαρώνουν Τουρισμό και Real Estate οι Ισραηλινοί Επενδυτές
/
/
Σαρώνουν Τουρισμό και Real Estate οι Ισραηλινοί Επενδυτές

Σαρώνουν Τουρισμό και Real Estate οι Ισραηλινοί Επενδυτές

Η αναζωπύρωση των ισραηλινών επενδύσεων δίνει στην Ελλάδα την απαραίτητη ώθηση, ενώ οι τουρίστες από τη χώρα συρρέουν στην Αθήνα σε αριθμό ρεκόρ. Με περισσότερες διαθέσιμες απευθείας πτήσεις από ποτέ, πολλοί προβλέπουν ότι το 2023 θα φτάσει σε πρωτοφανή ύψη για τον τουρισμό Ισραήλ-Ελλάδας!

Επενδύσεις από το Ισραήλ

Από τον τουρισμό μέχρι τα ακίνητα, οι ισραηλινές επενδύσεις στη χώρα μας έχουν ανθίσει τα τελευταία επτά χρόνια. Τώρα όμως, φαίνεται ότι οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους και να εξερευνήσουν και άλλους τομείς – ένα σαφές σημάδι απτού ενδιαφέροντος!

Πρόσφατα, τα Ναυπηγεία του Ισραήλ – ένας όμιλος που είναι εν μέρει εισηγμένος στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και δραστηριοποιείται σε τρεις βασικούς κλάδους: ναυτιλία, λιμενικές εργασίες (φόρτωση και εκφόρτωση στον μοναδικό ιδιωτικό κόλπο της Χάιφα) και παραγωγή τσιμέντου για κατασκευές – αναδείχθηκαν επιτυχόντες πλειοδότες για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Τα ισραηλινά κεφάλαια έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια, με επενδύσεις που καλύπτουν πολλούς τομείς, όπως η άμυνα, η χρηματοδότηση και οι ασφαλιστικές δραστηριότητες, καθώς και πολλές βιομηχανίες αιχμής, όπως η έρευνα και η καινοτομία. Ίσως αυτό που είναι πιο αξιοσημείωτο είναι οι σημαντικές αγορές ακινήτων που πραγματοποιούνται από ξένους επενδυτές – φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τη φετινή ανανεωμένη εστίαση στον τουρισμό μετά από επενδύσεις αεροπορικών εταιρειών- απόδειξη ότι οι όμορφες παραλίες προσελκύουν περισσότερους από τους λάτρεις του ήλιου!  Επιπλέον, υπήρξε επίσης μεγάλη δραστηριότητα γύρω από την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, παράλληλα με την αναπλήρωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τουρισμός από το Ισραηλ

Η Aegean, ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας της Ελλάδας, ξεκινά φέτος πτήσεις προς το Ισραήλ! Αυξάνοντας τις πτήσεις της από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και προσθέτοντας παράλληλα τρία νέα απευθείας τακτικά δρομολόγια από τα Ιωάννινα, τα Χανιά και την Καλαμάτα – ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων σε αυτές τις συνδέσεις έχει αυξηθεί κατά 50%, δημιουργώντας έναν ακόμη πιο βολικό τρόπο για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν την ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς συνολικά εννέα προορισμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Μύκονος κ.λπ.) τόσο σε τακτικά δρομολόγια όσο και σε ιδιωτικά τσάρτερ. Με τα στοιχεία που επιστρέφουν για τον ελληνικό τουρισμό να συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο υποσχόμενων ανερχόμενων αγορών παγκοσμίως – το Ισραήλ είναι ένας τέτοιος προορισμός που βλέπει εντυπωσιακό διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης σε σύγκριση με εκείνο του 2019 – οι αεροπορικές εταιρείες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό για να εξερευνήσουν αυτούς τους νέους διαθέσιμους δρόμους.

Αγορές ακινήτων από Ισραηλινούς

Με την τεράστια ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα και τις ελκυστικές τιμές των ακινήτων, τα ισραηλινά κεφάλαια εισρέουν κατά χιλιάδες και στους δύο κλάδους – οδηγώντας σε μια αξιοσημείωτη επιστροφή στην εμβληματική οδό Σταδίου. Μετά από 13 χρόνια σιωπής, το NYX Esperia Palace Hotel Athens επαναλειτουργεί αυτή την άνοιξη με μια εξωφρενική αναζωογόνηση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, ευγενική χορηγία του ομίλου Fattal! Ο Μάιος σηματοδοτεί όχι μόνο τον πιο ζεστό καιρό, αλλά και την έναρξη των κρατήσεων για την επόμενη πολυτελή ελληνική απόδρασή σας.

Οι Ισραηλινοί της Fattal επενδύουν το ιλιγγιώδες ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ στο τελευταίο τους εγχείρημα, δίνοντας νέα ζωή σε δύο ιστορικά σημεία: το ακίνητο στη γωνία των οδών Τσιμισκή 1 και Κατούνη στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το ιστορικό ξενοδοχείο Candia Castle στο Ναύπλιο. Και στα δύο ξενοδοχεία θα υποβληθούν σε εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, δημιουργώντας μια εντελώς φρέσκια όψη για τα αγαπημένα αυτά ξενοδοχεία!

Οι φιλόδοξοι Ισραηλινοί της Brown Hotels βρίσκονται σε αποστολή να επεκτείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα! Με 11 ακίνητα που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή από τη Χαλκίδα και την Ερέτρια μέχρι τον Άγιο Θεόδωρο και την Κέρκυρα, ελπίζουν να φτάσουν τα 20 μέχρι το τέλος του 2023.

Τα ελληνικά ακίνητα έχουν προσελκύσει την προσοχή των ισραηλινών επενδυτών τα τελευταία χρόνια, με πολλούς ιδιώτες και funds να επιδιώκουν να επωφεληθούν από την ακμάζουσα αγορά. Από κτίρια στο κέντρο και βίλες στα Νότια Προάστια μέχρι γραφικά παραθαλάσσια καταφύγια, η ζήτηση από τους Ισραηλινούς επενδυτές δημιουργεί μια πληθώρα ευκαιριών πώλησης για όσους αναζητούν αναζητούν να πουλήσουν τώρα που οι τιμές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

 

Θέλετε να πουλήσετε το ακίνητο σας σε ξένους επενδυτές ακινήτων; Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

    Ανέβασμα Φωτογραφιών
    (* Μπορείτε έως 5 φωτογραφίες μέχρι 2 mb η καθεμία σε μορφή jpg)
    Share this post

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart