Αγορά Σπιτιού στην Κηφισιά – Μια Επιλογή για Όλους
/
/
Αγορά Σπιτιού στην Κηφισιά – Μια Επιλογή για Όλους
Λόγοι γιατί αξίζει η αγορά σπιτιού στην Κηφισιά

Αγορά Σπιτιού στην Κηφισιά – Μια Επιλογή για Όλους

Το όνομά της έχει ταυτιστεί με τα υψηλά εισοδήματα, τις επαύλεις, τα πολυτελή εμπορικά καταστήματα, τα εξαιρετικά εστιατόρια και γενικά ό,τι πιο ποιοτικό υπάρχει στην Αττική. Άλλωστε, πέρα από τα σημερινές βίλες αλλά και τα ιστορικά αρχιτεκτονήματα, η καταπράσινη κατά τα άλλα Κηφισιά, είναι ένας άριστος συνδυασμός πόλης και εξοχής.

Δεν είναι τυχαίο ότι η γνωστή και ως «πρωτεύουσα των Βορείων Προαστίων» ήταν τουριστικό θέρετρο ήδη από την αρχαιότητα αλλά και τον 19ο  αιώνα μέχρι και  τις αρχές του 20ου αιώνα. Εδώ είχαν τα εξοχικά τους προσωπικότητες όπως ο Παύλος Μελάς, ο Ιωάννης Πεσματζόγλου, ο Μπενάκης, η Πηνελόπη Δέλτα , ο Στρατηγός Χαρίλαος Τρικούπης και τόσοι άλλοι σημαντικοί Αθηναίοι και όχι μόνο. Μάρτυρας επίσης της υπεροχής της στον τουρισμό, τα επιβλητικά ξενοδοχεία που σήμερα φιλοξενούν είτε δημόσιες υπηρεσίες είτε ανήκουν σε Έλληνες μεγιστάνες.

Σήμερα, πέρα από τη νούμερο ένα επιλογή για πολλούς κατοίκους της Αττικής –υπήρξε και υπάρχει εξάλλου μεγάλη ροή εσωτερικής «μετανάστευσης» από άλλες περιοχές του νομού- η Κηφισιά αποτελεί επίσης υπερτοπικό εμπορικό αλλά και ψυχαγωγικό κέντρο.

Με αίγλη από το παρελθόν αλλά και με τη σημερινή λάμψη, η περιοχή αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για να αγοράσει κανείς ακίνητο. Είτε για ίδια χρήση είτε ως επένδυση σίγουρα η αγορά σπιτιού στην Κηφισιά ήταν και παραμένει ιδανική επιλογή για όσους διαθέτουν το απαιτούμενο κεφάλαιο.

Ας μάθουμε όμως μερικά πιο εξειδικευμένα στοιχεία για την Κηφισιά.

Αγορά Σπιτιού στην Κηφισιά

Η μορφολογία της αγοράς ακινήτων στην Κηφισιά

Η Κηφισιά είναι μια μεγάλη σε έκταση περιοχή, αρκετά ανομοιογενής και με πολύ πληθυσμό. Στο μεγαλύτερο μέρος της βλέπει κανείς οικήματα και κτίρια (εντυπωσιακά τα περισσότερα) τα οποία χρησιμοποιούνται αμιγώς ως κατοικίες.

Από τις πιο ακριβές περιοχές της Κηφισιάς (σύμφωνα με στοιχεία της Eurobank Property Services) είναι το Κεφαλάρι και η Πολιτεία, αλλά και η Αγία Άννα και η Κοκκιναρά. Επίσης, ιδιαίτερα υψηλές τιμές σε ακίνητα θα βρει κανείς σε εκείνο το τμήμα που εντοπίζεται μεταξύ της βόρειας πλευράς της Πλατείας Κεφαλαρίου και προς την οδό Στρατηγού Δαγκλή. Φυσικά, από τις πλέον ακριβές η ένδοξη Στροφυλίου και οι γύρω δρόμοι, με τα διατηρητέα αρχοντικά και το πράσινο που μοιάζει σαν να βρίσκεται κανείς σε παραμυθένιο τοπίο. Εδώ φυσάει ο αέρας της παλιάς Κηφισιάς, εδώ ανήκει και η αρχιτεκτονική καρδιά της. Αναμενόμενο επομένως, οι νεόδμητες μεζονέτες στη ζώνη αυτή να κυμαίνονται μεταξύ 2.500-3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Από 1.700 έως 2.400 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο εντοπίζονται οι νεόδμητες μεζονέτες κοντά στο κέντρο της Κηφισιάς, στην Άνω Κηφισιά, τη Νέα Κηφισιά (πιο κοντά στην Εθνική Οδό) αλλά και στην περιοχή γύρω από το Κ.Α.Τ.  Δεν αποκλείεται ωστόσο στα διαμερίσματα το τετραγωνικό να κυμαίνεται λίγο παραπάνω, από 2500-3000 ευρώ.

Σας φαίνονται υπέρογκα τα ποσά για αγορά κατοικίας στην Κηφισιά; Κι όμως, ακόμη και σε αυτή την τόσο περιζήτητη άκρη της Αθήνας μπορείτε και πάλι να βρείτε το σπίτι των ονείρων σας καθώς υπάρχουν και τμήματα της Κηφισιάς που έχουν πολύ πιο προσιτές τιμές. Έτσι, τόσο στην Κάτω Κηφισιά όσο και στις Αδάμες, την Αγία Κυριακή και τα Αλώνια μπορεί κανείς να βρει κατοικίες ηλικίας από 30-40 ετών ακόμη και με 800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αγορά ακινήτου στην Κηφισιά

Αγορά σπιτιού στην Κηφισιά – Πώς;

Αν έχετε σκοπό να αγοράσετε κάποιο μικρότερο ή μεγαλύτερο ακίνητο, σκεφτείτε σοβαρά η επιλογή σας να είναι η αγορά κατοικίας στην Κηφισιά. Ακόμη και αν θεωρείτε ότι οι τιμές είναι αρκετά υψηλές μη διστάσετε να κάνετε μία καλή αναζήτηση, καθώς όπως προαναφέρθηκε υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βρείτε αξιόλογες προσφορές.  Αντιλαμβάνεται εξάλλου κανείς ότι ακόμη και ένα μικρό διαμέρισμα στην Κηφισιά, αξίζει κάθε προσπάθεια αγοράς, εφόσον αποτελεί επένδυση σε μια πόλη με αξία διαχρονική.

Άλλωστε πλέον πολλές περιοχές στην Αττική έχουν αυξήσει τις εμπορικές και αντικειμενικές αξίες τους λόγω μετρό ή λόγω οικιστικής ανάπτυξης. Γιατί επομένως να μην προτιμήσετε μία περιοχή με κλασική αξία και ανεκτίμητη ομορφιά όπως η Κηφισιά;

Οι διαφορετικές τιμές ανάλογα τις γειτονιές και τα οικοδομικά τετράγωνα δίνουν πράγματι τη δυνατότητα αγοράς σπιτιού στην Κηφισιά σε όλα τα βαλάντια. Όπως και να έχει, ακόμη και στην πιο «φτηνή» ζώνη της, η Κηφισιά είναι πάντα Κηφισιά…

Για να ενισχύσετε την απόφασή σας αλλά και το budget σας, σκεφτείτε τη δυνατότητα που σας δίνει η λήψη ενός στεγαστικού δανείου. Προτού ωστόσο προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια σκεφτείτε σοφά: απευθυνθείτε σε έναν σύμβουλο ακινήτων  που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Εκείνος θα σας βοηθήσει να βρείτε τόσο το κατάλληλο ακίνητο όσο και τους εναλλακτικούς τρόπους για να το αποπληρώσετε. Εν ολίγοις, ο σύμβουλος ακινήτων θα σας κατατοπίσει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.  Επιλέξτε προσεκτικά τον κατάλληλο επαγγελματία. Εμπιστευθείτε τον και καλορίζικο το νέο σας σπίτι.

Θέλετε να επενδύσετε στην αγορά ακινήτου με τους καλύτερους όρους; Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

    Θέλετε να αγοράσετε συγκεκριμένο τύπο ακινήτου; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας συνεργάτης του Μεσιτικού Γραφείου θα επικοινωνήσει μαζί σας.

     

    Share this post

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart