Σύμβουλος Ακινήτων: Τι Κάνει, Γιατί Είναι Χρήσιμος & Πώς θα Βρείτε τον Καλύτερο
/
/
Σύμβουλος Ακινήτων: Τι Κάνει, Γιατί Είναι Χρήσιμος & Πώς θα Βρείτε τον Καλύτερο
Σύμβουλος Ακινήτων

Σύμβουλος Ακινήτων: Τι Κάνει, Γιατί Είναι Χρήσιμος & Πώς θα Βρείτε τον Καλύτερο

Τι Θα Διαβάσετε στο Άρθρο Απόκρυψη

Κάθε πωλητής ακινήτου έχει έναν βασικό στόχο που συνοψίζεται σε μια φράση: «θέλω να πουλήσω το σπίτι μου άμεσα και με στην καλύτερη δυνατή τιμή». Αν και ο σύμβουλος ακινήτων που θα συνεργαστείτε πρέπει να πετύχει σε αυτό, υπάρχουν πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν έναν εξαιρετικό μεσίτη ακινήτων από έναν απλώς καλό. Οι πωλητές αξιολογούν τους συμβούλους ακινήτων με βάση τις υπηρεσίες που προσφέρουν, το επίπεδο δεξιότητάς τους, την εμπειρία τους και τον χαρακτήρα τους. Τελικά, ο κατάλληλος σύμβουλος ακινήτων είναι αυτός που κατανοεί καλύτερα τους στόχους και τις προσδοκίες τους.

Σύμβουλος Ακινήτων – Τι Κάνει

Όλοι οι σύμβουλοι ακινήτων πρέπει να παρέχουν τις ακόλουθες βασικές υπηρεσίες. Εάν σκέφτεστε να συνεργαστείτε με κάποιον που δεν καλύπτει τα ακόλουθα θέματα, ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείτε ξανά, ειδικά αν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε γρήγορα χωρίς να μπείτε σε περιπέτειες.

Παρέχει μια συγκριτική ανάλυση αγοράς

Ο σύμβουλος ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να σας ετοιμάσει μια συγκριτική ανάλυση αγοράς. Είναι μια αναφορά που περιγράφει πρόσφατες πωλήσεις κατοικιών που είναι παρόμοιες με τη δική σας, στην ίδια περιοχή. Οι κτηματομεσίτες χρησιμοποιούν αυτή την ανάλυση για να σας βοηθήσουν να καθορίσετε την κατάλληλη τιμή πώλησης για το σπίτι σας. Αυτό σας δίνει μια εικόνα για το εύρος των προσφορών που μπορείτε να περιμένετε, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές συνθήκες της αγοράς. Ο σύμβουλός θα πρέπει να σας μιλήσει για παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν την προσφορά που μπορείτε να λάβετε, όπως η κατάσταση, η τοποθεσία και τα χαρακτηριστικά του σπιτιού σας.

Προσελκύει και επιλέγει αγοραστές που πληρούν τις προϋποθέσεις

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι σύμβουλοι ακινήτων προσελκύουν αγοραστές για το ακίνητο σας. Η συνήθης πρακτική είναι η καταχώριση του σε μεγάλα portal ακινήτων όπως η Χρυσή Ευκαιρία και ο Spitogatos. Η καταχώρισή σας πρέπει πάντα να έχει μια πλήρη και σαφή περιγραφή του ακινήτου και επαγγελματικές φωτογραφίες .

Στη συνέχεια ο μεσίτης ακινήτων σας θα πρέπει να μιλήσει σε κάθε πιθανό αντιπρόσωπο αγοραστή για να ελέγξει την προσφορά και να εκτιμήσει το ενδιαφέρον του. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν είναι πιθανό να λάβετε πολλές προσφορές. Ο αντιπρόσωπός σας πρέπει να είναι σε θέση να μάθει πόσα χρήματα καταβάλλει ένας αγοραστής για προκαταβολή, πόσα σοβαρά χρήματα προτίθεται να πληρώσει συνολικά και πόσο σύντομα θέλει να κλείσει. Οι σοβαροί αγοραστές συνήθως έχουν συγκεκριμένες απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις και είναι πρόθυμοι να ολοκληρώσουν σύντομα την αγοροπωλησία του ακινήτου.

Κάνει την παρουσίαση του σπιτιού στους υποψήφιους αγοραστές

Ο σύμβουλος ακινήτων θα πρέπει να κάνει τις συναντήσεις, δίνοντάς σας πάντα μια ειδοποίηση εκ των προτέρων. Ανάλογα με το πώς λειτουργεί η ομάδα του μεσιτικού γραφείου, μπορεί να είναι ο ίδιος ο σύμβουλος σας ή ένα μέλος της ομάδας του. Εάν το έχετε συμφωνήσει, μπορεί να έχει ένα αντίγραφο των κλειδιών του σπιτιού, ώστε να μην χρειάζεται να είστε πάντα παρόντες κατά την παρουσίαση του. Αυτό είναι πιο συνηθισμένο σε περιπτώσεις όπου ο πωλητής έχει ήδη μετακομίσει από το σπίτι.

Πουλάει σε εύλογο χρονικό διάστημα

Το ιδανικό χρονικό διάστημα πώλησης εξαρτάται από την φάση που βρίσκεται η αγορά ακινήτων. Σε αγορές με έντονη ζήτηση, τα σπίτια μπορούν να πουληθούν ακόμα και σε μόλις 30 ημέρες. Αλλά σε αγορές ή περιοχές με μικρότερο ενδιαφέρον – ή για παράδειγμα αν πουλάτε ένα εξοχικό σπίτι σε μια μικρή περιοχή – μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Ο σύμβουλος σας θα πρέπει να σας πει ποιος είναι ο μέσος χρόνος πώλησης στην αγορά για την περιοχή σας. Έτσι θα υπολογίσετε πόσο καιρό πιστεύει ότι το σπίτι σας πρέπει να χρειαστεί να πουλήθει. Και τότε πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθεί σε αυτήν την εκτίμηση.

Μεταφέρει τις προσφορές, χειρίζεται τα έγγραφα και διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις

Ο μεσίτης ακινήτων είναι νομικά υποχρεωμένος να σας ενημερώσει για όλες τις προσφορές. Είναι επίσης δικό του καθήκον να χειρίζεται όλες τις διαπραγματεύσεις μεταξύ εσάς και του αγοραστή και να σας καθοδηγεί σε ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως η υπογραφή των συμβολαίων και η συγκέντρωση των δικαιολογητικών πριν από αυτή. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, οι πωλητές ακινήτων λένε ότι η διευκόλυνση της γραφειοκρατίας είναι η δεύτερη πολυτιμότερη υπηρεσία που παρέχει ένας σύμβουλος ακινήτων και οι διαπραγματεύσεις για τα συμβόλαια είναι η τέταρτη στη σειρά.

Μεσίτης Ακινήτων

 

Πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρουν οι εξαιρετικοί σύμβουλοι ακινήτων

Ενώ οι υπηρεσίες που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι τυπικές και αναμενόμενες από όλους τους μεσίτες, οι καλύτεροι σύμβουλοι ακινήτων πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα ​​για να δώσουν προστιθέμενη αξία στους πελάτες τους.

Κατανόηση της νέας τεχνολογίας

Οι κορυφαίοι σύμβουλοι ακινήτων ενσωματώνουν τη νέα τεχνολογία στη διαδικασία πώλησης. Τα σύγχρονα εργαλεία προώθησης βοηθούν τους σύμβουλους να βρουν αριθμητικά περισσότερους και πιο κατάλληλους αγοραστές γρήγορα, κάτι που αποτελεί όφελος για εσάς.

Video και 3D Απεικόνιση

Πέρα από την χρήση φυτογραφιών (η οποία είναι στάνταρ στη σημερινή διαδικτυακή αγορά), οι εξαιρετικοί σύμβουλοι ακινήτων καταλαβαίνουν επίσης πώς τα πολυμέσα προσελκύουν τους αγοραστές. Θα προσφέρουν βίντεο ή τρισδιάστατες ψηφιακές απεικονίσεις, οι οποίες προκαλούν το ενδιαφέρον των αγοραστών και ελαχιστοποιούν τις εμφανίσεις από αγοραστές που τελικά δεν ενδιαφέρονται. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να προσελκύσετε αγοραστές από το εξωτερικό που δεν μπορούν να παραστούν αυτοπροσώπως σε κάποια παρουσίαση του ακινήτου σας.

Πρόσβαση σε ιδιωτικά δίκτυα εκτός αγοράς

Οι αξιόπιστοι σύμβουλοι ακινήτων κατατάσσονται συνήθως στο κορυφαίο 10% της αγοράς τους, γεγονός που τους δίνει πρόσβαση σε εξειδικευμένες ομάδες δικτύωσης. Ενταγμένοι σε ένα μεγάλο δίκτυο real estate agents, οι σύμβουλοι ακινήτων μπορούν να δοκιμάσουν το ενδιαφέρον των αγοραστών για το ακίνητο σας προτού ακόμη βγει στην αγορά. Αυτό μπορεί να περιορίσει το χρόνο παραμονής του στην αγορά  και να σας δώσει ένα πλεονέκτημα στην προσέλκυση κατάλληλων αγοραστών.

Τι δεξιότητες πρέπει να αναζητήσετε σε έναν καλό σύμβουλο ακινήτων

Εκτός από τις βασικές υπηρεσίες που παρέχει, ένας εξαιρετικός σύμβουλος ακινήτων έχει δεξιότητες που τον ξεχωρίζουν το έναν μέσο όρο. Οι σύμβουλοι ακινήτων με αυτές τις δεξιότητες χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία τους για να διασφαλίσουν ότι κάθε πελάτης έχει το καλύτερο οικονομικό και συναισθηματικό αποτέλεσμα από την πώληση σπιτιού του.

Ανοιχτή επικοινωνία

Ένας αξιόπιστος μεσίτης γνωρίζει τη σημασία της καλής επικοινωνίας με τους πελάτες του. Αυτό σημαίνει ότι καλλιεργεί ρεαλιστικές προσδοκίες, απαντά σε όλες τις ερωτήσεις του πελάτη, είναι πάντα διαθέσιμος να προσφέρει τη βοήθεια του όταν χρειάζεται, παρέχει συμβουλές για ότι χρειαστεί, από την τιμή πώλησης έως τις βελτιώσεις στο σπίτι. Δεν είναι περίεργο που το 81% των πωλητών ακινήτων λένε ότι η ανταπόκριση του συμβούλου ακινήτου είναι εξαιρετικά ή πολύ σημαντική στη συνεργασία μαζί του.

Εκτός από την επικοινωνία του μαζί τους, ο μεσίτης ακινήτων πρέπει επίσης να είναι ικανός να επικοινωνεί με τον αγοραστή και τον μεσίτη του αγοραστή. Πρέπει να μιλά με σαφήνεια κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, να κοινοποιεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών και να αποφεύγει να δίνει ψευδείς ή μη ρεαλιστικές υποσχέσεις για την προώθηση της συμφωνίας.

Επαγγελματική φήμη

Οι καλύτεροι σύμβουλοι ακινήτων λειτουργούν με βάση τις συστάσεις πελατών, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες τους είναι άτομα που ήρθαν συστημένα από φίλους και μέλη της οικογένειας τους. Σύμφωνα με έκθεση Zillow Group , το 28% των πωλητών μαθαίνει για τον μεσίτη του από έναν φίλο, συγγενή, γείτονα ή συνάδελφο, και το 23% έχει συνεργαστεί με τον μεσίτη στο παρελθόν με κάποια ιδιότητα.

Ένας εξαιρετικός σύμβουλος ακινήτων θα έχει επίσης πολύτιμες προτάσεις για δικηγόρους ακινήτων, εργολάβους και άλλους επαγγελματίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε το σπίτι σας για πώληση.

Γνώση τοπικής αγοράς

Ένας καλός μεσίτης ακινήτων θα ξέρει τι πουλιέται στην περιοχή σας και θα ξέρει πώς να προβάλει τις καλύτερες δυνατότητες του σπιτιού σας για να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα για εσάς. Θα γνωρίζει επίσης τις κυκλικές τάσεις στην αγορά και θα μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την καλύτερη εποχή για να πουλήσετε με περισσότερα χρήματα και σε λιγότερο χρόνο.

Ισχυρή στρατηγική marketing

Επαγγελματική φωτογραφία: Οι καλοί σύμβουλοι ακινήτων περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία φωτογράφου στην ομάδα τους και οι πωλητές αναγνωρίζουν την αξία αυτής της προσφοράς. Η φωτογράφηση 360° είναι πλέον απαραίτητη ειδικά όταν πρόκειται για ακίνητο που απευθύνεται σε αγοραστές από τα εξωτερικό που δεν έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφτούν οι ίδιοι.

Social Media Marketing: Οι κορυφαίοι σύμβουλοι ακινήτων έχουν ισχυρή παρουσία στα social media και είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την καταχώρισή σας σε ιστότοπους όπως το Facebook και το Instagram.

Πρόθυμοι να κάνουν open house: Τα open house είναι μια πολύτιμη υπηρεσία. Ένας καλός μεσίτης ακινήτων θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να κάνει όσα χρειάζονται με υποψήφιους αγοραστές αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης μαζί σας.

Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα του προσδιορίζουν έναν εξαιρετικό σύμβουλο ακινήτων;

Εκτός από τις τυπικές μεσιτικές υπηρεσίες που προσφέρουν και τις δεξιότητες τους που θέτουν στη διάθεση του πελάτη, οι αξιόπιστοι σύμβουλοι ακινήτων εκδηλώνουν ιδιότητες που τους κάνουν ελκυστικούς και ξεχωριστούς. Μερικές από αυτές που οι πελάτες αξιολογούν ως πιο σημαντικές είναι:

Ακεραιότητα

Ο αξιόπιστος σύμβουλος ακινήτων θέτει τις ανάγκες των πελατών του πάνω από την προμήθεια που θα λάβει. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνει ότι χρειάζεται ​​για να προχωρήσετε σε μια συμφωνία με τον πωλητή της αρεσκείας σας, ανεξάρτητα το πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να επιτευχθεί αυτό.

Ηθική 

Η εργασία του συμβούλου ακινήτων δεν ανήκει στις παραδοσιακές μορφές δουλείας γραφείου, με συγκεκριμένο ωράριο. Θα υπάρξουν στιγμές που λόγω ανάγκης θα πρέπει να απαντήσει στην κλήση σας αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Τότε ο αξιόπιστος μεσίτης είναι διατεθειμένος να μιλήσει και να προσπαθήσει να λύσει τυχών προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Αξιοπιστία

Ένας μεσίτης ακινήτων που εμπνέει εμπιστοσύνη δεν θα προσπαθήσει ποτέ να σας πείσει να πουλήσετε σε μια τιμή χαμηλότερη της αγοράς. Σκοπός του δεν είναι να πουλήσει για να εισπράξει την προμήθεια του εις βάρος των δικών σας συμφερόντων. Πάντα θα σας καλλιεργεί ρεαλιστικές προσδοκίες, θα σας παρουσιάζει τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής και στο τέλος θα αφήνει εσάς να αποφασίσετε  χωρίς να προσπαθεί να σας ποδηγετήσει.

Ειλικρίνεια

Οι ειλικρινείς σύμβουλοι ακινήτων λένε την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα ακούσετε πράγματα που δεν σας αρέσουν – όπως ότι το σπίτι σας δεν αξίζει το ποσό που έχετε στο μυαλό σας. Βασίζονται στην ειλικρίνεια τους για να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί σας.

 

Πώς θα Βρείτε τον Δικό σας Σύμβουλο Ακινήτων

Από όσα αναφέραμε μέχρι τώρα φαίνεται πως η διαδικασία εύρεσης του συμβούλου που θα σας εκπροσωπήσει θα καθορίσει και το πόσο επιτυχημένη θα είναι η πώληση.

Χρειάζεται χρόνος για να πάρετε συνέντευξη από όλους τους υποψήφιους μεσίτες, κατόπιν να προσδιορίσετε αυτόν που σας ταιριάζει, να υπογράψετε μαζί του τη σύμβαση και στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του ακινήτου. Μην βιαστείτε να προχωρήσετε στην υπογραφή της σύμβασης αν δεν είστε 100% σίγουροι ότι έχετε κάνει την σωστή επιλογή. Με γνώμονα τις παραπάνω πληροφορίες, φροντίστε να βγείτε στην αγορά, αφού πρώτα έχετε εξασφαλίσει πως θα έχετε τον καλύτερο σύμμαχο στο πλευρό σας.

Θέλετε να πουλήσετε το ακίνητο σας με τους καλύτερους όρους; Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

    Ανέβασμα Φωτογραφιών
    (* Μπορείτε έως 5 φωτογραφίες μέχρι 2 mb η καθεμία σε μορφή jpg)
    Share this post

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart