Επιτυχημένη Ενοικιάση από Απόσταση: Πώς;
/
/
Επιτυχημένη Ενοικιάση από Απόσταση: Πώς;

Επιτυχημένη Ενοικιάση από Απόσταση: Πώς;

Μετακομίσατε σε άλλη πόλη για λόγους εργασίας και σκέφτεστε να αυξήσετε το εισόδημά σας νοικιάζοντας το σπίτι σας στην Αθήνα; Ζείτε ήδη στην επαρχία αλλά κληρονομήσατε ακίνητο στην πρωτεύουσα το οποίο δεν σκοπεύετε να κατοικήσετε άμεσα αλλά δεν θέλετε και να το πουλήσετε; Ή απλώς αποφασίσατε να εκμεταλλευτείτε εκείνο το σπίτι στην Αθήνα που το κρατούσατε άδειο μόνο και μόνο για κάποιες επισκέψεις τον χρόνο τις οποίες, ειδικά με την παρούσα συγκυρία της πανδημίας, δεν κάνατε ποτέ;

Υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες  που διαθέτουν ένα σπίτι στην Αθήνα αλλά ζουν σε άλλη πόλη, λιγότερο ή περισσότερο μακριά. Κάποιοι ήδη το νοίκιαζαν από απόσταση αλλά ήδη βίωσαν το δύσκολο της κατάστασης, άλλοι σκοπεύουν να μετατραπούν από εδώ και πέρα σε σπιτονοικοκύρη αλλά αναρωτιούνται: Γίνεται να είσαι επιτυχημένος ιδιοκτήτης από απόσταση; Η απάντηση είναι «Ναι». Αρκεί να βρείτε έναν επαγγελματία μεσίτη ακίνητων που έχει την έδρα του στην Αθήνα.

Δείτε παρακάτω γιατί.

Γιατί να συνεργαστείτε με έναν μεσίτη ακινήτων στην Αθήνα

Αν έχετε ήδη αποφασίσει να νοικιάσετε το σπίτι σας στην Αθήνα πιθανόν η πρώτη σκέψη σας θα ήταν ότι χάρη στην τεχνολογία όλα μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα, ακόμη και από απόσταση. Πράγματι, το Διαδίκτυο είναι πολύ χρήσιμο για να βάλετε την αγγελία σας για το ακίνητό σας.

Τι γίνεται όμως όταν θα αρχίσουν τα τηλεφωνήματα και παράλληλα θα πρέπει να κανονίσετε τα αντίστοιχα ραντεβού; Πώς θα είστε σίγουροι ότι είναι όλοι οι υποψήφιοι ενοικιαστές αξιόπιστοι και δεν θα κάνετε άσκοπα ταξίδια για ανθρώπους που δεν έχουν ούτε καν τις ελάχιστες προδιαγραφές για να γίνουν ενοικιαστές; Και τα έγγραφα; Γνωρίζετε άριστα τη διαδικασία και τις νομικές λεπτομέρειες ώστε να γίνουν όλα σωστά χωρίς να πέσετε σε παγίδες;

Ακριβώς τη λύση σε αυτά –αλλά και σε πολλές άλλες πτυχές που προκύπτουν από μία συναλλαγή όπως είναι η ενοικίαση ακινήτου- δίνει ένας επαγγελματίας μεσίτης που δραστηριοποιείται στην περιοχή όπου διαθέτετε το ακίνητό σας. Στην προκειμένη περίπτωση, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας που περιλαμβάνει το κέντρο, τα Βόρεια και Νότια Προάστια, αλλά και τον Πειραιά.

Και αυτός είναι  και ο πρώτος λόγος που ένας μεσίτης είναι ο άνθρωπός σας: Γνωρίζει άριστα την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται και κατά συνέπεια και την αγορά και αξίζει να τον συμβουλευτείτε για την τιμή την οποία θα ορίσετε. Μια τιμή που θα ανταποκρίνεται τόσο στις τάσεις της αγοράς –και μάλιστα της συγκεκριμένης περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό σας αφού υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις ακόμη και από γειτονιά σε γειτονιά-  αλλά και σαφώς στην κατάσταση του σπιτιού σας.

Η λίστα που διαθέτει ένας επαγγελματίας μεσίτης με υποψήφιους ενοικιαστές είναι το δεύτερο στοιχείο που θα πρέπει να σας οδηγήσει στην αναζήτηση του κατάλληλου συνεργάτη. Και αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για πρόσωπα που ο μεσίτης έχει ήδη αξιολογήσει για την φερεγγυότητά τους και την πραγματική τους διάθεση να ενοικιάσουν.

Αν έχετε βρεθεί ήδη στη θέση του σπιτονοικοκύρη, γνωρίζετε πόσοι άνθρωποι επικοινωνούν και επισκέπτονται μία κατοικία με σκοπό να ενοικιάσουν αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν ούτε τα χρήματα ούτε τη διάθεση. Επίσης, είναι πολλοί εκείνοι που μπορεί να μπουν στο σπίτι σας γιατί φαίνονται συμπαθητικοί, αλλά μπορεί να σας έχουν πει ψέματα για την εργασία τους, την οικογενειακή τους κατάσταση ή να ανακαλύπτετε στην πορεία μελανά σημεία στη διαμονή τους στο σπίτι σας.

Αν πάλι δεν είστε έμπειρος ως σπιτονοικοκύρης, θυμηθείτε: Είναι πολλοί οι ενοικιαστές που δεν σέβονται ούτε την περιουσία ούτε τους λόγους που κάποιος θέτει μια ιδιοκτησία προς ενοικίαση. Επομένως, μη δυσκολεύετε περισσότερο τη ζωή σας, αλλά αφήστε τους ειδικούς να βρουν αξιόπιστους, από κάθε άποψη, ενοικιαστές.

Ένας ακόμη λόγος για να αναζητήσετε τον κατάλληλο μεσίτη για την ιδιοκτησία σας στην Αθήνα είναι η γραφειοκρατία. Ο μεσίτης ακινήτων, θα είναι και σ’ αυτό τον τομέα το δεξί σας χέρι, ο άνθρωπος που θα φροντίσει για όλα τα έγγραφα που χρειάζονται ώστε η μίσθωση να γίνει νόμιμα και σωστά. Επιπλέον, ο μεσίτης θα αναλάβει να φέρει εις πέρας κάθε πρόβλημα ή εμπόδιο που μπορεί να προκύψει με την ενοικίαση και τους ενοικιαστές.

Σκεφτείτε το πόσο σημαντικό είναι αυτό: Πέρα από τις διαπραγματεύσεις και τις υπογραφές, δεν αποκλείεται το τηλέφωνό σας να χτυπάει κάθε τόσο για τυχόν προβλήματα στο σπίτι, για βλάβες, ανάγκη για επισκευές που δεν ήταν εμφανείς από την αρχή κλπ. Ειδικά όταν είστε μακριά από την ιδιοκτησία σας τέτοια θέματα μπορεί να εξελιχθούν σε πονοκέφαλο.

Αντίθετα, ο επαγγελματίας μεσίτης θα αναλάβει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να φροντίσετε ώστε να μη δείτε και ποτέ τους ενοικιαστές . Αρκεί, να βρείτε τον μεσίτη της εμπιστοσύνης σας, εκείνον που θα είναι και σύμβουλος και συνεργάτης: Ο δικός σας άνθρωπος ουσιαστικά που θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας.

Πώς πρέπει να είναι ο μεσίτης που θα εμπιστευτείτε

Στην αναζήτησή σας για τον κατάλληλο μεσίτη ακινήτων στην Αθήνα θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, τόσο την φερεγγυότητά του ως επαγγελματία –αυτό εύκολα μπορείτε να το διαπιστώσετε από αξιολογήσεις π.χ. στο Διαδίκτυο, από την εγκυρότητα του μεσιτικού γραφείου με το οποίο συνεργάζεται κλπ. Όσο και τη σχέση του με την τεχνολογία και τα νέα μέσα. Ένας μεσίτης με αξιοπιστία είναι πάντα ενημερωμένος και χρησιμοποιεί την τεχνολογία προς όφελος της δουλειάς του –από το μάρκετινγκ των ακινήτων μέχρι την επικοινωνία και τη διασταύρωση πληροφοριών.

Ειδικά όμως εάν είστε σε απόσταση η χρήση της τεχνολογίας θα φανεί πολύ χρήσιμη αφού μπορείτε να έχετε μεταξύ σας επικοινωνία με βίντεο, πέραν της τηλεφωνικής, ενώ μπορείτε ακόμη και να έχετε πρόσβαση και με εικόνα στον χώρο που πρόκειται να θέσετε προς μίσθωση.

Πώς γίνεται αυτό; Ένας ευυπόληπτος μεσίτης θα έχει φροντίσει για 3D φωτογράφιση την οποία θα δείχνει σε άλλους υποψήφιους ένοικους από απόσταση προτού κανονίσει διά ζώσης επίσκεψη, ένα πλεονέκτημα της καλής μεσιτείας την οποία μπορείτε να επιβεβαιώσετε και εσείς.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο επαγγελματίας μεσίτης δεν είναι ποτέ περιττός. Αντίθετα, η συνεργασία με τον επαγγελματία του Real Estate θα σας γλιτώσει τόσο από χρόνο όσο και από χρήμα απαλλάσσοντάς σας από πολλά περιττά έξοδα που θα κάνατε σε περίπτωση που δρούσατε δίχως την επαγγελματική βοήθεια.

Αυτό που μένει, είναι να βρείτε τον κατάλληλο μεσίτη, αυτόν που πραγματικά θα γίνει ο έμπιστός σας σύμβουλος, που θα αναλάβει κάθε πτυχή στη διαδικασία μίσθωσης αλλά και πέρα από αυτή. Πώς θα τον αναγνωρίσετε; Επικοινωνήστε με το ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ με τους δεκάδες συμβούλους ακινήτων σε όλη την Αθήνα και εμείς θα σας συστήσουμε τον άνθρωπο που ακριβώς χρειάζεστε.

 

Θέλετε να μισθώσετε το ακίνητο σας με τους καλύτερους όρους; Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

    Ανέβασμα Φωτογραφιών
    (* Μπορείτε έως 5 φωτογραφίες μέχρι 2 mb η καθεμία σε μορφή jpg)
    Share this post

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart