Η υβριδική εργασία αλλάζει την αγορά ακινήτων
/
/
Η υβριδική εργασία αλλάζει την αγορά ακινήτων

Η υβριδική εργασία αλλάζει την αγορά ακινήτων

Με τον παλμό της υβριδικής εργασίας να χτυπάει έντονα στον ρυθμό του real estate, τα επόμενα δύο χρόνια αναδεικνύονται σε αποφασιστικό χρονικό διάστημα! Μία φρέσκια μελέτη με τη συμβολή 1.000 κορυφαίων εταιριών ακινήτων σε όλο τον κόσμο προβλέπει πως ο αριθμός ευέλικτων χώρων γραφείων θα διπλασιαστεί μέχρι το 2026. Είναι λοιπόν η ώρα για μεσίτες και ιδιοκτήτες ακινήτων να φέρουν στο προσκήνιο ακίνητα που προσφέρονται για την υβριδική εργασία.

Οι εργαζόμενοι προτιμούν την ευελιξία

Το μέλλον της εργασίας είναι στο μυαλό όλων μας και τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας που διεξήγαγε η JLL αποκαλύπτουν μια σαφή τάση: η υβριδική εργασία θα πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Από τα 1.095 στελέχη ακινήτων από όλο τον κόσμο -από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική- που μίλησαν για τα σχέδιά τους, πάνω από τους μισούς σκοπεύουν να αποδεχτούν μια μόνιμη επιλογή απομακρυσμένης/υβριδικής εργασίας εντός τεσσάρων ετών! Φαίνεται ότι το εργατικό δυναμικό του αύριο δεν θα είναι κολλημένο σε ένα σημείο. Η υβριδική εργασία φαίνεται πως είναι η συναρπαστική προοπτική που ανοίγει δυνατότητες πολύ πέρα από τα γραφεία στο σπίτι!

Καθώς οι εργοδότες κοιτάζουν προς το μέλλον, πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι εργαζόμενοι επιθυμούν ευελιξία – το 77% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα της JLL συμφωνούν ότι η υβριδική εργασία θα είναι το κλειδί για τη διατήρηση των ταλαντούχων εργαζομένων. Η έρευνα της IWG επιβεβαιώνει αυτό το συναίσθημα- ένα επιβλητικό 77% των εργαζομένων δηλώνει ότι το να έχει κανείς ένα γραφείο πιο κοντά στο σπίτι του αποτελεί πλεονέκτημα κατά την αναζήτηση θέσεων εργασίας στη συνέχεια. Μέχρι το 2025, οι εταιρείες θα πρέπει να αφουγκραστούν τα αιτήματα των εργαζομένων για αυτές τις αλλαγές!

Η βιωσιμότητα των χώρων εργασίας ως νέο ζητούμενο

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η IWG το 2020, το 92% των ερωτηθέντων αναζητούν πιο οικολογικούς τρόπους εργασίας με μειωμένες μετακινήσεις. Το να γίνουμε πράσινοι δεν είναι μόνο καλό για τον πλανήτη μας, αλλά είναι επίσης ευεργετικό για την παροχή ευέλικτων χώρων γραφείων που εξοικονομούν χρόνο και χρήμα όταν γίνονται σωστά. Με τη στροφή προς την εργασία από το σπίτι και τους υβριδικούς χώρους γραφείων, κάθε σύμβουλος ακινήτων και μεσιτικό γραφείο πρέπει να κάνει κινήσεις για να ικανοποιήσει τη νέα τάση.

 

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart