Θέλετε να Νοικιάσετε το Σπίτι σας; Βρείτε τον Κατάλληλο Μεσίτη!
/
/
Θέλετε να Νοικιάσετε το Σπίτι σας; Βρείτε τον Κατάλληλο Μεσίτη!
Θέλω να νοικιάσω το σπίτι μου με τη βοήθεια ενός μεσιτικού γραφείου

Θέλετε να Νοικιάσετε το Σπίτι σας; Βρείτε τον Κατάλληλο Μεσίτη!

Η ενοικίαση μιας ιδιοκτησίας είναι σίγουρα μια πολύ καλή πηγή εισοδήματος. Πολλοί ιδιοκτήτες το βλέπουν ως ένα επιπλέον μηνιαίο εισόδημα, ή έναν τρόπο να εξοφλήσουν κάποιο χρέος ή ακόμη και το μεσοδιάστημα μέχρι να πουλήσουν με πολύ καλούς όρους την οικία τους.

Τα κίνητρα είναι πολλά, αλλά είναι πιθανό αυτό το σχέδιο για επιπλέον χρήματα να φέρει περισσότερα προβλήματα, όταν δεν γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις.

Κατ ‘αρχάς, πρέπει να καθορίσετε εάν το να είστε ιδιοκτήτης είναι υποχρέωση που μπορείτε ακόμη και να χειριστείτε. Υπάρχουν πράγματι πολλές έγνοιες, από την εξεύρεση του κατάλληλου ενοικιαστή και την εξασφάλιση ότι θα πληρώνει το μίσθωμα, μέχρι την αποτροπή του όποιου βανδαλισμού αφού πολλοί είναι εκείνοι που δεν σέβονται ένα ξένο σπίτι.

Επιπλέον, ένας ιδιοκτήτης πρέπει να γνωρίζει καλά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αμφότερων των εμπλεκόμενων μερών προτού συνάψει ένα μισθωτήριο συμβόλαιο ώστε να ξέρει ανά πάσα στιγμή πώς να κινηθεί. Και αυτό, είναι πράγματι μια μεγάλη ευθύνη.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Προκειμένου να επωφεληθείτε από το επιπλέον εισόδημα που προσφέρει μια ενοικιαζόμενη ιδιοκτησία, είναι καλύτερα να εμπιστευθείτε έναν επαγγελματία του χώρου ο οποίος θα αναλάβει να διεκπεραιώσει κάθε τι που σχετίζεται με την ενοικίαση του σπιτιού σας: από τις συμβουλές για καλύτερη προετοιμασία της ιδιοκτησίας σας μέχρι το μάρκετινγκ και την επιλογή των κατάλληλων ενοικιαστών. Με τη βοήθεια ενός μεσίτη/μεσιτικού γραφείου θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε ότι το να είσαι ιδιοκτήτης, είναι πράγματι καλή τύχη και όχι πονοκέφαλος. Δείτε γιατί.

Σωστό μάρκετινγκ για σωστούς ενοικιαστές

Το πρώτο βήμα για να φέρετε τους κατάλληλους ενοικιαστές στο σπίτι σας είναι το καλό μάρκετινγκ. Αυτό σημαίνει οργανωμένη προώθηση του σπιτιού σας ώστε να μπει στην αγορά με τις καλύτερες προοπτικές για υποψήφιους ενοικιαστές με υπευθυνότητα και προσδοκίες.

Εκτός εάν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το μάρκετινγκ, είναι αδύνατον να κάνετε την προώθηση που κάνει ένας μεσίτης,  ο οποίος γνωρίζει άριστα πώς θα διαφημίσει το σπίτι σας, τόσο μέσα από το Διαδίκτυο όσο και με άλλους πιο παραδοσιακούς τρόπους (φυλλάδια, ενοικιαστήριο, δίκτυο συνεργατών κ.ά.).

Άλλωστε, ένας μεσίτης έχει ήδη μία λίστα αξιόπιστων υποψήφιων ενοικιαστών. Και αυτή είναι μάλιστα μια ακόμη πολύ σημαντική πτυχή για να αποφασίσετε την ανάθεση ενοικίασης του σπιτιού σας σε μεσίτη: Συγκεκριμένα, ακόμη και αν καταφέρετε να κάνετε μία εξαιρετική παρουσίαση του σπιτιού σας σε ιστοσελίδες όπως spitogatos.gr και xe.gr θα πρέπει έπειτα να είστε διαθέσιμος τις περισσότερες ώρες της ημέρας τόσο για να λάβετε κλήσεις όσο και για να κανονίσετε ραντεβού. Και αυτό, για έναν εργαζόμενο ή και κάποιον που δεν μένει και πολύ κοντά στην οικία που θέλει να ενοικιάσει δεν είναι και τόσο εύκολο.

Άλλωστε, δεν θα δώσετε τα κλειδιά του σπιτιού σας στον πρώτο τυχόντα ή κάποιον που σας «φαίνεται» καλός. Υπάρχουν πολλές παγίδες στο να εμπιστευθείτε το σπίτι σας σε αγνώστους (ακόμη και σε γνωστούς, πολλές φορές). Αντίθετα, ένας επαγγελματίας του χώρου όχι μόνο έχει λίστα με αξιόπιστους υποψήφιους ενοικιαστές αλλά λόγω εμπειρίας μπορεί να «σκανάρει» τους όποιους ενδιαφερόμενους. Μην ξεχνάτε ότι οποιοδήποτε λάθος στην επιλογή ενοικιαστή μπορεί όχι μόνο να έχει συνέπειες στην απώλεια ενοικίων αλλά και επιπλέον έξοδα. Και σίγουρα αυτό είναι το τελευταίο που επιθυμείτε.

Επίσης είναι σημαντικό, το μεσιτικό γραφείο ή ο μεσίτης ακινήτων που θα επιλέξετε να είναι ενημερωμένος  για την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανονισμούς σχετικά με ζητήματα ιδιοκτητών-ενοικιαστών ώστε να μπορεί να σας βοηθήσει με νομικές διαδικασίες. Και πάλι, αυτό μακροπρόθεσμα θα σας εξοικονομήσει χρήματα και προβλήματα.

Η συμβολή της 3D τεχνολογίας

θέλω να νοικιάσω το σπίτι μου με τεχνολογία 3d

 

Ένας έμπειρος και υπεύθυνος σύμβουλος ακίνητης περιουσίας συν τοις άλλοις χρησιμοποιεί όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες προκειμένου να παρουσιάσει μία ιδιοκτησία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και στο σημείο αυτό, αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στη 3D τεχνολογία καθώς, ειδικότερα με τις συνθήκες της πανδημίας, επιτρέπει λιγότερα και πιο ουσιαστικά ραντεβού με τους υποψήφιους ενοικιαστές καθώς μόνο όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται θα μπουν στη διαδικασία να επισκεφτούν την ιδιοκτησία σας.

Συγκεκριμένα, το μεσιτικό γραφείο με το οποίο θα συνεργαστείτε θα πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει 3D φωτογράφιση, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να πραγματοποιήσει 3D επισκέψεις των ενδιαφερομένων. Αυτό σημαίνει, εικονική περιήγηση σε όλους τους χώρους του σπιτιού, τους οποίους μπορεί κανείς να δει με λεπτομέρεια. Φυσικά, προτού υπογράψει κανείς συμβόλαιο θα έχει και φυσική παρουσία στον χώρο, αλλά η χρήση της 3D τεχνολογίας είναι πολύ χρήσιμη όπως ειπώθηκε και παραπάνω, για το φιλτράρισμα των πιο αξιόπιστων υποψήφιων ενοικιαστών. Επιπλέον, η εικονική περιήγηση είναι πολύ χρήσιμη για όσους βρίσκονται σε απόσταση –π.χ. ανθρώπους που αλλάζουν πόλη λόγω δουλειάς- και βιάζονται να βρουν ένα σπίτι αλλά δεν μπορούν να βασιστούν σε μερικές φωτογραφίες στα σάιτ ή στα λόγια ενός ιδιοκτήτη. Αυτό επιπλέον σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα να δώσει κάποιος τα απαραίτητα ενοίκια και τις προκαταβολές έγκαιρα.

Αποκλειστική Ανάθεση

θέλω να νοικιάσω το σπίτι μου μέσω αποκλειστικής ανάθεσης

 

Από τη στιγμή που θα επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη/μεσίτη για να αναλάβει κάθε πτυχή της ενοικίασης του σπιτιού σας μένει να αποφασίσετε ποιον τρόπο συνεργασίας θα έχετε. Για την ακρίβεια, αν η συμφωνία ανάθεσης ενοικίασης του ακινήτου θα είναι απλή ή αποκλειστική.

Αν θέλετε να επωφεληθείτε τα μέγιστα από τη συνεργασία με τον μεσίτη/μεσιτικό γραφείο θυμηθείτε να επιλέξετε την αποκλειστική ανάθεση. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι αντίθετα με την απλή ανάθεση που δεν έχει χρονικό περιορισμό και επίσης επιτρέπει και σε άλλους μεσίτες να αναλάβουν τη μίσθωση του σπιτιού σας, η αποκλειστική ανάθεση δεσμεύει έναν και μόνο μεσίτη να προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιδιοκτησία σας. Με μια αποκλειστική ανάθεση υπάρχει χρονικός περιορισμός για την ενοικίαση του σπιτιού σας ενώ ο μεσίτης που θα αναλάβει την ενοικίαση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα –μάρκετινγκ, 3D τεχνολογία, δίκτυο συνεργατών και ευρεία βάση δεδομένων- και τις γνώσεις του για να φτάσετε στην υπογραφή ενός μισθωτηρίου που πραγματικά θα σας συμφέρει και θα σας αποφέρει ένα καλό μηνιαίο εισόδημα.

Και αν σας φαίνεται ότι οι πολλοί μεσίτες φέρνουν πιο πολλούς άρα και πιο καλούς εκμισθωτές, αρκεί να αναλογιστείτε τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά: Καθώς η μέση τιμή των ακινήτων σε μία περιοχή μπορεί να αλλάζει συνεχώς η αναπροσαρμογή της τιμής από όλα τα μεσιτικά γραφεία καθίσταται αδύνατη, γεγονός που σημαίνει ότι όταν υπάρχουν πολλοί διαπραγματευτές κινδυνεύετε να μισθώσετε το σπίτι σας στη χαμηλότερη τιμή.

«Θέλω να νοικιάσω το σπίτι μου. Που θα βρω τον κατάλληλο μεσίτη»;

Όπως είπαμε και προηγουμένως το μεσιτικό γραφείο που θα συνεργαστείτε για την ενοικίαση του σπιτιού σας πρέπει να είναι σε θέση να το «βγάλει» στην αγορά με τους καλύτερους όρους, ώστε να αποκομίσετε το καλύτερο δυνατό μίσθωμα. Στο Μεσιτικό Γραφείο διαθέτουμε αποδεδειγμένα αυτή την εμπειρία, εφόσον έχουμε βοηθήσει εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αττική να βρουν τους κατάλληλους ενοικιαστές.

Αν θέλετε να επωφεληθείτε από την εμπειρία μας, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη φόρμα που θα βρείτε πατώντας εδώ και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart