Πώληση κατοικιών στα Νότια Προάστια: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε προτού θέσετε το ακίνητό σας στην αγορά
/
/
Πώληση κατοικιών στα Νότια Προάστια: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε προτού θέσετε το ακίνητό σας στην αγορά
Στο Μεσιτικό Γραφείο συμμετέχουμε σε εκατοντάδες πωλήσεις κατοικιών στα Νότια Προάστα κάθε χρόνο.

Πώληση κατοικιών στα Νότια Προάστια: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε προτού θέσετε το ακίνητό σας στην αγορά

Είστε ιδιοκτήτης ακινήτου στα Νότια Προάστια και έχετε αποφασίσει να αξιοποιήσετε τη μεγάλη αυτή ευκαιρία που παρουσιάζει η αγορά; Πολύ καλή ιδέα να πουλήσετε το σπίτι σας. Πράγματι, η παρούσα συγκυρία είναι εξαιρετικά πρόσφορη για να κερδίσετε μιας και η πώληση κατοικιών στα Νότια Προάστια σε ξένους επενδυτές είναι στο επίκεντρο του εγχώριου real estate.

Το προφίλ των ξένων αγοραστών ακινήτων στα Νότια Προάστια

Η πώληση κατοικιών στα Νότια Προάστια της Αθήνας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά ευνοϊκή φάση, και αυτό δεν έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αγοραστών από διάφορες χώρες. Αυτό το φαινόμενο προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες premium ακινήτων που σκέφτονται να βγάλουν το ακίνητό τους στην αγορά.

Για να κατανοήσουμε πλήρως το προφίλ αυτών των ξένων αγοραστών, ας ρίξουμε μια ματιά στα σημαντικά στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν:

 1. Επενδυτική Κίνηση: Οι ξένοι αγοραστές επιλέγουν τα Νότια Προάστια λόγω του υψηλού δυναμικού ανάπτυξης και της εξαιρετικής απόδοσης των επενδύσεών τους. Η αύξηση της αξίας των ακινήτων σε αυτήν την περιοχή προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες για κέρδη από την πώληση ακινήτων.
 2. Ποικιλία Ακινήτων: Οι ξένοι αγοραστές ενδιαφέρονται για διάφορα είδη ακινήτων, από πολυτελείς βίλες και διαμερίσματα μέχρι επιχειρηματικούς χώρους και επενδυτικά ακίνητα. Αυτή η ποικιλία προσφέρει επιλογές για κάθε τύπο επενδυτή.
 3. Κύριες Εθνικότητες: Οι ξένοι αγοραστές στα Νότια Προάστια προέρχονται από διάφορες εθνικότητες, αλλά οι πιο συχνές περιλαμβάνουν Κινέζους, Αμερικανούς, Τούρκους, Άραβες και Ισραηλινούς. Μάλιστα πολλοί από αυτούς αγοράζουν ακίνητα στα πλαίσια του προγράμματος της Golden Visa (Χρυσή Βίζα). Αυτή η ποικιλία εθνικοτήτων δημιουργεί ένα διεθνές περιβάλλον και ενισχύει την πολυπολιτισμική φύση της περιοχής.
 4. Κριτήρια Επιλογής: Οι ξένοι αγοραστές επιλέγουν ακίνητα στα Νότια Προάστια βάσει διάφορων κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού περιβάλλοντος, των παροχών, της εγγύτητας στις παραλίες, κ.α. Είναι σημαντικό να ανταποκριθούν οι πωλητές σε αυτές τις ανάγκες για να προσελκύσουν τους αγοραστές.

Εάν σκέφτεστε να πουλήσετε το ακίνητό σας, είναι η κατάλληλη στιγμή να επικοινωνήσετε με το Μεσιτικό Γραφείο για να αξιοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία στην αγορά.

Μερικές συμβουλές πριν βγάλετε το σπίτι σας στην αγορά

Ωστόσο, προτού βάλετε το ακίνητό σας σε αγγελία, φροντίστε να κάνετε ορισμένες ενέργειες οι οποίες όχι μόνο θα συμβάλλουν στην πιο σύντομη πώληση, αλλά θα αυξήσουν και την αξία του σπιτιού σας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για όλα όσα χρειάζεται να μεριμνήσετε ώστε το σπίτι σας στα Νότια Προάστια να αποφέρει τα μέγιστα όσον αφορά τα κέρδη σας. Επίσης, ακολουθώντας έστω και κάποια από τα tips που σας δίνουμε, η διαδικασία της πώλησης θα γίνει πιο εύκολη και γρήγορη.

#1. Κάντε επισκευές

Τώρα είναι η ώρα να διορθώσετε όλα αυτά τα ενοχλητικά πράγματα με τα οποία ζούσατε. Μέσα στο σπίτι, αναζητήστε σημεία όπως λεκιασμένες οροφές, πλακάκια που λείπουν, σπασμένα παράθυρα και πόρτες, έντονα γρατσουνισμένα δάπεδα και άλλα σημάδια παραμέλησης. Έξω, αναζητήστε σπασμένα ή ραγισμένα πλακόστρωτα, σκουριασμένα κάγκελα ή ραγισμένα σκαλοπάτια. Εάν έχετε ξύλινα δάπεδα, ελέγξτε για ρωγμές στις σανίδες. Γενικά, κάντε μια λίστα με όλα όσα βλέπετε και, στη συνέχεια, αποφασίστε ποια σημεία θα επισκευάσετε. Λάβετε υπόψη επίσης, ότι ένας κτηματομεσίτης μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος στον καθορισμό του τι πρέπει να γίνει και τι όχι.

#2. Περιποιηθείτε τον κήπο ή τη βεράντα

Συχνά οι κατοικίες στα Νότια Προάστια διαθέτουν κήπους ή όμορφες αυλές. Εάν η κατοικία σας διαθέτει επομένως έναν τέτοιο χώρο προτού φτάσει κανείς στην είσοδο του οικήματος, είναι σημαντικό να κάνετε μία καλή πρώτη εντύπωση. Για να εξασφαλίσετε εξάλλου ότι οι αγοραστές θέλουν να δουν το εσωτερικό του σπιτιού σας, βεβαιωθείτε ότι το εξωτερικό είναι προσεγμένο, τακτοποιημένο και φιλόξενο. Είναι σημαντικό να τακτοποιήσετε ή να φρεσκάρετε τη βεράντα, να διατηρήσετε το γρασίδι κομμένο και τα παρτέρια προσεγμένα, και γενικά να είναι αυτός ο χώρος που προδιαθέτει για το εσωτερικό, όμορφος και περιποιημένος. Ποτέ δεν ξέρετε, άλλωστε, πότε θα περάσει κάποιος υποψήφιος αγοραστής.

Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τα μπαλκόνια: Είτε έχετε κήπο είτε όχι, φροντίστε να διατηρήσετε τα μπαλκόνια καθαρά και περιποιημένα, βάζοντας ενδεχομένως όμορφα καλλωπιστικά φυτά και έπιπλα που θα κάνουν τους υποψήφιους αγοραστές να σκέφτονται πόσο ωραία θα είναι να απολαμβάνουν τη θέα από το μπαλκόνι όταν θα μένουν εκεί.

#3. Καθαρίστε τους χώρους από τα περιττά αντικείμενα

Ακόμη και αν βρίσκεται σε μια περιζήτητη περιοχή όπως η Γλυφάδα, είναι επιτακτική ανάγκη το σπίτι σας να φαίνεται όμορφο. Οι δυνητικοί αγοραστές θα δυσκολευτούν να αξιολογήσουν το σπίτι σας εάν είναι γεμάτο περιττά πράγματα τα οποία δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε. Πάρτε επομένως τις αποφάσεις τώρα και το σπίτι σας θα πουληθεί πιο γρήγορα ενώ πιο εύκολη θα γίνει και η μετακόμισή σας. Δεν είναι μυστικό ότι το να ξεκινήσετε είναι το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας. Κάντε την αρχή από ένα δωμάτιο ή ακόμη και από ένα μέρος ενός δωματίου κάθε φορά και μη λυπηθείτε τίποτα. Ανακυκλώστε χάρτινα αντικείμενα, δωρίστε βιβλία, παιχνίδια, ρούχα και οικιακά είδη που δεν χρειάζεστε. Εάν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια ακόμη στοίβα χαρτιά ή παλιές φωτογραφίες, βάλτε τις σε ένα μεγάλο κουτί αποθήκευσης, βάλτε ετικέτα και τοποθετήστε το στην άκρη. Ακόμη και αν έχετε αρκετά τέτοια κουτιά αποθήκευσης, δεν θα φαίνεται ο χώρος ακατάστατος. Φυσικά, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε κάποια αποθήκευση ή στο γκαράζ σας.

#4. Καθαρίστε σε βάθος!

Αυτό μπορεί να είναι το πιο σημαντικό βήμα που κάνετε για να ετοιμάσετε το σπίτι σας για πώληση. Για να μπορεί ένα σπίτι να ανταποκρίνεται στην περιγραφή «προς πώληση», πρέπει να είναι καθαρό. Εάν διατηρείτε ήδη ένα καθαρό σπίτι, απλώς συνεχίστε την καλή δουλειά, διενεργώντας τακτικούς ελέγχους για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν παραμεληθεί οι ελάχιστα χρησιμοποιημένες ντουλάπες και άλλες γωνίες και σημεία που δεν αποτελούν μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας σας.

Εάν πάλι, το σπίτι είναι ήδη παραμελημένο, ήρθε η ώρα για βαθύ καθαρισμό. Εάν το σπίτι έχει πάνω από ένα επίπεδα, ξεκινήστε από την κορυφή (τη σοφίτα ή τα δωμάτια του δεύτερου ορόφου) και προχωρήστε προς τα κάτω. Καθαρίστε πρώτα τα φωτιστικά οροφής, τρίψτε τοίχους και ξύλα και τελειώστε με τα δάπεδα. Καθώς προχωράτε από πάνω προς τα κάτω, φροντίστε να έχετε ολοκληρώσει πλήρως μια περιοχή προτού προχωρήσετε. Τέλος, μην υποτιμάτε τη δύναμη των καθαρών παραθύρων. Μπορεί οι αγοραστές να μην πουν «Ουάου, καθαρά παράθυρα!», όμως, τα αστραφτερά τζάμια φαίνονται υπέροχα από έξω και με τα φώτα αναμμένα.

#5. Βάψτε τους τοίχους

Σίγουρα χρειάζεται να βάψετε όλα τα δωμάτια, ώστε το σπίτι να φαίνεται όμορφο και περιποιημένο. Εάν αποφασίσετε να το φρεσκάρετε ωστόσο, προτιμήστε ουδέτερα χρώματα. Πέρα από το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα, τα ουδέτερα χρώματα είναι μια έξυπνη επιλογή καθώς δεν αποσπούν την προσοχή και επιτρέπουν στους πιθανούς αγοραστές να φανταστούν πώς θα είναι τα πράγματά τους στο σπίτι σας.

#6. Αναδιατάξτε έξυπνα τα έπιπλά σας

Τα έπιπλά σας είναι τοποθετημένα με τον τρόπο που ταιριάζουν καλύτερα στις δικές σας ανάγκες και της οικογένειάς σας.  Όταν όμως σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλά σας ως εργαλεία μάρκετινγκ για να δημιουργήσετε, συν τοις άλλοις,  ελκυστικές βινιέτες. Επομένως, αποφύγετε τα έπιπλα να παρατάσσονται κατά μήκος των τοίχων. Τραβήξτε τον καναπέ μακριά από τον τοίχο και τοποθετήστε τις καρέκλες κοντά για να δημιουργήσετε μια περιοχή που δίνει την αίσθηση της οικειότητας. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε κάποια έπιπλα, ώστε να είναι εύκολο για τους ανθρώπους να περπατούν στα δωμάτια. Αν ήδη έχετε ζήσει οι ίδιοι την εμπειρία να έχετε περιηγηθεί σε σπίτια-μοντέλα τα οποία σας έκαναν να θέλετε να ζήσετε εκεί, αυτό είναι ακριβώς που πρέπει να κάνετε και στο δικό σας σπίτι.

#7. Δημιουργήστε έναν φιλόξενο χώρο υποδοχής

Εάν το διαμέρισμά σας δεν έχει ελκυστική είσοδο, δημιουργήστε την. Χρησιμοποιήστε έναν πάγκο με επένδυση και κρεμάστε μερικούς γάντζους για παλτά ή φτιάξτε έναν απλό χώρο αποθήκευσης και οργάνωσης στην είσοδο. Έτσι θα διατηρήσετε τακτοποιημένο τον χώρο σας ενώ η είσοδος θα κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις.

#8. Αναβαθμίστε τον φωτισμό

Εάν οι λάμπες και τα άλλα φωτιστικά σας είναι ξεπερασμένα και παλιά, σκεφτείτε να τα αντικαταστήσετε με μοντέρνα. Οι αγοραστές δεν θέλουν να αισθάνονται ότι κάνουν ένα βήμα πίσω στο χρόνο με ξεπερασμένα αξεσουάρ. Επιπλέον, ο σωστός φωτισμός αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τα πλεονεκτήματα του σπιτιού σας. Και αυτή είναι μια εύκολη λύση που θα σας βοηθήσει να πουλήσετε το σπίτι σας στα Νότια Προάστια πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φαντάζεστε.

#9. Προσλάβετε έναν έμπειρο μεσίτη ακινήτων

Αν και τελευταίο στη λίστα που σας προτείνουμε, στην πραγματικότητα η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να ζητήσετε τη συνεργασία ενός έμπειρου μεσιτικού γραφείου, με βαθιά γνώση και εμπειρία στην αγορά των Νοτίων Προαστίων. Η επικοινωνία με τον άνθρωπο που θα είναι δίπλα σας σε κάθε στιγμή της διαδικασίας πώλησης πρέπει να γίνει ταυτόχρονα σχεδόν με την απόφασή σας να πουλήσετε το σπίτι σας. Για την ακρίβεια, η επικοινωνία περίπου τρεις μήνες νωρίτερα από την ημέρα που θα βάλετε την αγγελία για πώληση του σπιτιού σας, θα σας βοηθήσει πολλαπλώς. Ειδικότερα:

 • Θα έχετε πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με την αξία του σπιτιού σας μέσω της συγκριτικής ανάλυσης αγοράς του έμπειρου κτηματομεσίτη.
 • Θα λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές για το ποιες μικροαλλαγές και επισκευές χρειάζεται το σπίτι σας προτού πουληθεί — και τι μπορείτε να παραλείψετε.
 • Θα συντονίσετε καλύτερα τις κινήσεις σας, όπως μια επιθεώρηση οικίας ή/και μια προκαταρκτική αναφορά τίτλου πριν το σπίτι σας βγει στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία με ένα ικανό Μεσιτικό Γραφείο θα σας βοηθήσει να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο καθώς και χρήματα, εφόσον εάν προχωρήσετε μόνοι σας είναι πιθανόν –εκτός αν γνωρίζετε πολύ καλά τον χώρο του real estate- να κάνετε λάθος κινήσεις που θα σας κοστίσουν.

Αν επομένως σκέφτεστε ή έχετε ήδη αποφασίσει να πουλήσετε το σπίτι σας στα Νότια Προάστια, το Μεσιτικό Γραφείο είναι στη διάθεσή σας για να σας κατευθύνει και να σας συμβουλέψει σε κάθε στάδιο. Η εμπειρία μας στην περιοχή και η γνώση της αγοράς των Νοτίων Προαστίων θα γίνουν οι προσωπικοί σας σύμβουλοι και η πώληση του σπιτιού σας θα σας αποφέρει ό,τι ακριβώς έχετε ονειρευτεί.

 

Έχετε ακίνητο προς πώληση στα Νότια Προάστια και θέλετε να το προωθήσετε σε επιλεγμένους ξένους αγοραστές; Είμαστε ειδικοί στην πώληση κατοικιών στα Νότια Προάστια.

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

  Ανέβασμα Φωτογραφιών
  (* Μπορείτε έως 5 φωτογραφίες μέχρι 2 mb η καθεμία σε μορφή jpg)
  Share this post

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart