Ζείτε στην Επαρχία & Έχετε Ακίνητο για Πώληση ή Ενοικιαση στην Αθήνα; Αξίζει να Συνεργαστούμε!

Μεσιτικό Γραφείο Αθήνα

H αγορά ή ενοικίαση ενός σπιτιού είναι ένα θεμελιώδες βήμα στη ζωή σχεδόν όλων μας. Για όσους το έχουν ήδη ζήσει, γνωρίζουν και το πόσο δύσκολο είναι ή τι κινδύνους εγκυμονεί η όλη διαδικασία. Ειδικά όταν πρόκειται να μετακομίσει κανείς από άλλη πόλη ή όταν ως ιδιοκτήτης θέλει να πουλήσει ή να ενοικιάσει το ακίνητό του εξ αποστάσεως. Και ειδικά όταν η ακίνητη περιουσία βρίσκεται στην Αθήνα όπου η αγορά ακινήτων είναι πραγματικά τόσο ενδιαφέρουσα όσο και περίπλοκη.

Είναι γεγονός ότι πολλοί διστάζουν να επικοινωνήσουν με ένα μεσιτικό γραφείο στην Αθήνα και ο κύριος λόγος -είναι όπως πολλές φορές οι ίδιοι μαρτυρούν-, η μεσιτική αμοιβή. Συνεπώς, εξακολουθεί να κυριαρχεί μία ευρέως διαδεδομένη ιδέα ότι για να πουλήσετε/ενοικιάσετε ή να αγοράσετε ένα ακίνητο αρκεί να δημοσιεύσετε ή να παρακολουθήσετε τις αγγελίες χωρίς μεσίτη, να συναντήσετε την άλλη πλευρά και να υπογράψετε τη σύμβαση.

Επομένως, γιατί να πληρώσετε ένα μεσιτικό γραφείο;

Επειδή η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Μερικές online διαφημίσεις δεν αρκούν ούτε για να πουλήσετε ούτε για να ενοικιάσετε ένα σπίτι. Διότι δεν είναι εύκολο ούτε να βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής ούτε καν ο σωστός ενοικιαστής. Πέρα από τη δυσκολία να εμπιστευθείτε έναν άγνωστο αλλά και τη γραφειοκρατική διαδικασία που είναι συχνά πολύπλοκη, η αγορά ακινήτων, ειδικά στην Αθήνα όπου οι τιμές αλλάζουν συνεχώς και διαφέρουν από γειτονιά σε γειτονιά, χρειάζεται γνώση, εμπειρία και σωστό χειρισμό.

Ένα Μεσιτικό Γραφείο επομένως γνωρίζει άριστα πώς να χειριστεί όλα αυτά τα ζητήματα. Οι επαγγελματίες του κλάδου διαθέτουν άδεια και εξαιρετικές γνώσεις και ικανότητες για να διαπραγματευτούν ένα ακίνητο. Ειδικά όταν ο ενδιαφερόμενος απευθύνεται σε ένα αξιόπιστο και ευυπόληπτο Μεσιτικό Γραφείο στην ΑΘήνα με σημαντική δραστηριοποίηση στην περιοχή αναφοράς.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά ποια είναι τα πλεονεκτήματα ανάθεσης μιας πώλησης/αγοράς/ενοικίασης σε ένα μεσιτικό γραφείο.

Ένας κτηματομεσίτης είναι ειδικευμένος επαγγελματίας

Όλοι οι κτηματομεσίτες, για να ασκήσουν το επάγγελμα, πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν περάσει μια διαδικασία εκπαίδευσης και σε ορισμένες περιπτώσεις, εξετάσεων. Επιπλέον, οι περισσότεροι πια κτηματομεσίτες είναι πτυχιούχοι Ανώτατων πανεπιστημιακών Σχολών (μηχανικοί, οικονομολόγοι κλπ) και αξιοποιούν τις γνώσεις τους σε αυτό το επάγγελμα που όπως φαίνεται τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο χρήσιμο και περιζήτητο.

Ως εκ τούτου, μπορούν να σας προσφέρουν γνώση των τάσεων της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών, και συμβουλές για τον τρόπο τοποθέτησης της αγγελίας σας με τον πιο κερδοφόρο δυνατό τρόπο. Οι συνεργάτες ενός κτηματομεσιτικού γραφείου έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα δίκτυο αξιόπιστων επαφών που ενδεχομένως ενδιαφέρονται ήδη για την ιδιοκτησία σας!

Συνεργασία με μεσιτικό γραφείο στην Αθήνα

 

 

Δεξιότητες γνώσης και διαμεσολάβησης

Για τον πωλητή, η τιμή του σπιτιού είναι πάντα πολύ χαμηλή. Για τον αγοραστή πάντα πολύ υψηλή. Αντίστοιχα συμβαίνει και με τα μισθωτήρια.

Η τοποθέτηση στην αγορά με πολύ υψηλή τιμή σημαίνει απώλεια δυνητικών πελατών και επομένως χρημάτων. Ταυτόχρονα, η πώλησή του, για παράδειγμα επειδή υπάρχει ανάγκη για ρευστότητα ή επειδή διατίθεται προς πώληση για πολύ καιρό, είναι ένα σοβαρό λάθος επειδή οδηγεί σε απώλεια επανεπενδύσιμου κεφαλαίου.

Ένας ειδικευμένος μεσίτης ακινήτων γνωρίζει ότι η αξία ενός σπιτιού δεν προσδιορίζεται μόνο από τα τετραγωνικά μέτρα αλλά και από την γειτονιά που βρίσκεται. Γνωρίζοντας τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται, ο στόχος που μας προτείνει, η τάση της αγοράς των τιμών, κάνει τη διαφορά μεταξύ της σύναψης μιας καλής συμφωνίας ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, της αναμονής με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών.

 

Διαφημιστικές ικανότητες

Για να πουλήσετε ή να ενοικιάσετε ένα ακίνητο δεν αρκεί να βάλετε την πινακίδα «προς πώληση» και «προς ενοικίαση» στο μπαλκόνι ή να δημοσιεύσετε μια διαδικτυακή αγγελία που θα καταλήξει ανεπανόρθωτα στις τελευταίες σελίδες της αναζήτησης. Ένα μεσιτικό γραφείο στην Αθήνα επενδύει τους πόρους του για τη διαφήμιση ακινήτων, παρέχοντας άμεση προβολή σε όλες τις πύλες που είναι αφιερωμένες στα ακίνητα και κατά συνέπεια προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού δυνητικών αγοραστών/ενοικιαστών. Επιπλέον, η συμπερίληψη του ακινήτου σε ειδικές βάσεις δεδομένων σας επιτρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς το πανόραμα των ενδιαφερομένων.

Μια αποτελεσματική διαφήμιση απαιτεί γνώση και ευαισθησία στην επιλογή της σωστής μορφής επικοινωνίας για τη διαφήμισή της, από την προβολή του παραθύρου στον ιστότοπο ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο για προβολή της ιδιοκτησίας.

Εν ολίγοις, ένα μεσιτικό γραφείο με επαγγελματισμό και συνέπεια επενδύει τον χρόνο του και τα χρήματά του για να σας επιτρέψει να συνάψετε μια συμφωνία με τους πιο ευνοϊκούς όρους.

Μεσιτικό Γραφείο Αθήνα

Γραφειοκρατία

Η σύναψη ενός συμβολαίου αγοραπωλησίας ή μισθωτηρίου δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Για να πουλήσετε, να ενοικιάσετε ή να αγοράσετε ένα σπίτι γρήγορα και χωρίς προβλήματα, πρέπει επίσης να ενημερωθείτε για το ποια έγγραφα χρειάζονται για κάθε περίπτωση και ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να τηρούνται για να μην έχετε προβλήματα. Ένας καλός σύμβουλος ακινήτων έχει εκπαιδευτεί και σ’ αυτό τον τομέα: Γνωρίζει τη σχετική νομοθεσία και αξιοποιεί τις συμβουλές ενός δικτύου επαγγελματιών του κλάδου για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.

Το μεσιτικό γραφείο στην Αθήνα επομένως γίνεται ο αντιπρόσωπός σας, καθώς δεν είναι μόνο ο επαγγελματίας συνεργάτης μας που θα ασχοληθεί με την υπόθεσή σας, αλλά ο ίδιος θα είναι και ο πιστός σας σύμβουλος για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα!

 

Χρόνος

Ο χρόνος είναι χρήμα – είναι γνωστό αυτό. Το να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε ένα σπίτι σημαίνει να δεχτείτε δεκάδες δυνητικά τηλεφωνήματα με αντίστοιχα ραντεβού, αλλά και περίεργους ή άτομα που θα σας σπαταλήσουν τον χρόνο προτού βρεθεί ο κατάλληλος ενοικιαστής/αγοραστής.

Σκεφτείτε τώρα εάν είστε ιδιοκτήτης και βρίσκεστε εκτός Αθηνών όπου είναι το ακίνητο που θέλετε να ενοικιάσετε/πουλήσετε. Τα χρήματα και ο χρόνος διπλασιάζονται ενώ ειδικά τον τελευταίο καιρό με τις συνθήκες της πανδημίας η δυνατότητα να ταξιδεύετε κάθε τόσο για να υποδείξετε το σπίτι μπορεί να αποτελέσει πραγματικό εφιάλτη.

Το Μεσιτικό Γραφείο φροντίζει για τη διαχείριση του χρόνου σας, επιλέγοντας τον αγοραστή ανάλογα με τις ανάγκες του και συνοδεύοντάς τον στην επίσκεψη του ακινήτου χωρίς περιττές απογοητεύσεις και αναποδιές. Το κυριότερο, ο συνεργάτης του μεσιτικού γραφείου που θα γίνει και ο έμπιστος σύμβουλός σας θα φροντίσει ώστε να μη χρειαστεί ούτε να ταξιδέψετε –ίσως μόνο μία φορά για την πρώτη επαφή με τον μεσίτη- ούτε καν (αν δεν το επιθυμείτε ιδιαίτερα) να γνωρίσετε τους αγοραστές/ενοικιαστές.

Γιατί λοιπόν να μην επιλέξετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία μεσίτη και να επικοινωνήσετε με το μεσιτικό μας γραφείο που ειδικεύεται στα ακίνητα της Αθήνας;

 

Μεσιτικό Γραφείο Αθήνα

 

Γιατί να επιλέξετε το Μεσιτικό Γραφείο μας

Ο πρώτος λόγος για να επιλέξετε να συνεργαστείτε με το Μεσιτικό Γραφείο μας είναι όλα όσα περιγράψαμε παραπάνω. Αλλά υπάρχουν και πρόσθετοι λόγοι. Γιατί εμείς στο Μεσιτικό Γραφείο σε όλα αυτά έχουμε δώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Και σας προσφέρουμε πρωτόγνωρα υψηλές υπηρεσίες που θα σας κάνουν να νιώθετε ασφάλεια και εμπιστοσύνη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτό που αναζητάτε.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά τη γνώση της αγοράς, το Μεσιτικό Γραφείο διαθέτει εξειδικευμένη εμπειρία τόσο στο κέντρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Σε αυτό συμβάλλει η συνεργασία με επαγγελματίες κτηματομεσίτες με υψηλά στάνταρ και γνώσεις. Ακόμη και αν η μόνιμη κατοικία σας είναι εκτός Αθηνών ή εάν θέλετε να μετακομίσετε στην Αθήνα, μπορείτε να εναποθέσετε τις προσδοκίες σας σε κάποιον από τους αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες μας.

Άλλωστε, στο Μεσιτικό Γραφείο έχουμε αναπτύξει ένα εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα μάρκετινγκ με στόχο την προβολή του σπιτιού σας όπου και αν βρίσκονται οι δυνητικοί αγοραστές/ενοικιαστές. Οι συνεχείς επιτυχίες στις πωλήσεις και οι ευχαριστημένοι πελάτες μας είναι η απόδειξη ότι η στρατηγική μας είναι πράγματι άκρως αποδοτική.

Και πάλι εδώ συμβάλλει η άριστη χρήση των νέων μέσων και της τεχνολογίας που δεν περιορίζεται σε απλή καταχώρηση στο Διαδίκτυο αλλά πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα μέσα από τη φωτογράφιση και παρουσίαση 3D βίντεο τα οποία μπορούν να δείχνουν μία ιδιοκτησία με κάθε λεπτομέρεια και σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, σε μια περίοδο που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για αγορά κατοικίας μέσω της Golden Visa το Μεσιτικό Γραφείο μας έχει φροντίσει ώστε όλοι οι συνεργάτες να είναι άκρως ενημερωμένοι σχετικά με τις προϋποθέσεις αλλά και τη διαδικασία αγοραπωλησίας μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, πάντα προς όφελος του ιδιοκτήτη.

Πέρα επίσης από τον χρόνο και τη γραφειοκρατία που το Μεσιτικό Γραφείο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου, υπάρχουν και μία σειρά από άλλες σημαντικές λεπτομέρειες που συνεισφέρουν ώστε η εμπειρία σας στη διαδικασία πώλησης/ενοικίασης να είναι όσο το δυνατόν απαλλαγμένη από έγνοιες και ανησυχίες.

Έτσι, οι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν ακόμη και την έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης η οποία απαιτείται για την πώληση ενός ακινήτου αλλά και κάθε πτυχή της διαδικασίας από την ανάθεση μέχρι το κλείσιμο της συμφωνίας και την υπογραφή των συμβολαίων.

Συν τοις άλλοις, το Μεσιτικό Γραφείο συνεργάζεται και με κατάλληλους επαγγελματίες, όπως νομικούς, συμβολαιογράφους, φορολογικούς συμβούλους, ώστε να διεκπεραιώνεται κάθε πτυχή μιας αγοραπωλησίας ή ακόμη και ενοικίασης με τον πλέον νόμιμο και ωφέλιμο τρόπο.

Το πιο σημαντικό; Το μεγάλο πλεονέκτημα του Μεσιτικού μας Γραφείου είναι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Που σημαίνει, ότι πέρα από τη γνώση και την τυπική εκπροσώπηση για κάθε τυχόν διαπραγμάτευση, οι συνεργάτες μας διαθέτουν ιδιαίτερη αγάπη και μεράκι για την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον πελάτη τους. Οι επιθυμίες σας είναι και δικές μας επιθυμίες και μόνο όταν επιτυγχάνονται οι ανάγκες σας νιώθουμε ικανοποίηση για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Εάν επομένως επιθυμείτε να πουλήσετε, να ενοικιάσετε ή να αγοράσετε ένα ακίνητο στην Αθήνα, ξεχάστε κάθε προβληματισμό και επικοινωνήστε μαζί μας. Ένας συνεργάτης μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας και η όλη διαδικασία θα είναι μια πραγματικά ευχάριστη εμπειρία.

Σχετικές δημοσιεύσεις