4 Ερωτήσεις που Θα Κάνετε στον Υποψήφιο Μεσίτη Ακινήτων σας

ερωτησεισ για το μεσιτη ακινητων

Όταν προσπαθείτε να βρείτε έναν καλό σύμβουλο ακινήτων, αξίζει να αφιερώσετε το χρόνο που χρειάζεται για να πάρετε συνέντευξη από τους υποψηφίους συνεργάτες σας. Θα χρειαστεί υπομονή και αρκετές ερωτήσεις για να μπορέσετε να επιλέξετε εκείνον που θα του εμπιστευτείτε την πώληση του ακινήτου σας.

Πριν ξεκινήσετε να γράφετε τις ερωτήσεις που θα κάνετε στους υποψηφίους σύμβουλους ακινήτων, σκεφτείτε λίγο τις ανάγκες σας. Τι ζητάτε από το συνεργάτη σας; Θέλετε μία γρήγορη πώληση ακινήτου; Ή μήπως προτιμάτε να αφιερώσετε παραπάνω χρόνο με πρόθεση να κερδίσετε περισσότερα; Θα προτιμούσατε να έχετε έναν μεσίτη με επικοινωνιακά ή με διαπραγματευτικά προσόντα περισσότερο;

Ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε

 

Μόλις θα έχετε καθορίσει τα χαρακτηριστικά που ψάχνετε, μπορείτε να ξεκινήσετε τις συνεντεύξεις των υποψηφίων συνεργατών σας. Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να τους κάνετε:

1) Θα μπορούσατε να συνοψίζεται το βιογραφικό σας και το είδος της εργασίας που συνήθως κάνετε;

Ακούγεται μία συνηθισμένη ερώτηση, αλλά περιλαμβάνει πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Εμπειρία: πόσο κατανοεί την τοπική αγορά ακινήτων, πώς χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις, τον αριθμό των αγοραπωλησιών που έχει στο ενεργητικό του.

Ειδίκευση: συνηθίζει να συνεργάζεται με αγοραστές ή με πωλητές ακινήτων; Έχει εμπειρία και από τις δύο πλευρές;

Προφίλ των πελατών του: συνεργάζεται με ιδιοκτήτες μικρών ακινήτων; Η με μεγάλους επενδυτές; Συνεργάζεται με κάποιο μεγάλο μεσιτικό γραφείο ή έχει το δικό του; Έχει πελάτες που τα χαρακτηριστικά τους μοιάζουν με τα δικό σας;

Εξοικείωση με την περιοχή: η αγορά ακινήτων συνήθως διαφέρει σημαντικά από γειτονιά σε γειτονιά. Ο υποψήφιος μεσίτης που έχει δραστηριότητα στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, θα μπορεί να σας βοηθήσει καλύτερα να επιτύχετε τους στόχους της αγοραπωλησίας.

2) Ποια είναι η σχέση σας με τους πελάτες;

Θα συνεργαστείτε στενά με αυτό το άτομο για εβδομάδες μήνες ή ακόμη περισσότερο. Θέλετε να ξέρετε λοιπόν το στυλ με το οποίο δουλεύει. Για αυτό φροντίστε να μάθετε μερικά σημεία, όπως:

Προσωπικότητα: μάθετε πώς ο μεσίτης σας σκοπεύει να επικοινωνεί μαζί σας. Επιτρέπει να επικοινωνείτε μαζί του οποιαδήποτε στιγμή ή μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες;

Τρόποι επικοινωνίας: προτιμά το τηλέφωνο, το email ή μέσω κάποιας εφαρμογής; Πόσο γρήγορα θα απάντα στα μηνύματα σας;

Διαφάνεια: τι κάνει ώστε να διασφαλίσει την διαφάνεια στην εργασία του;

Συμβουλές: ορισμένοι μεσίτες βλέπουν τον εαυτό τους ως τον διαμεσολαβητή ανάμεσα σε εσάς και στον πωλητή. Άλλοι πάλι βλέπουν τον εαυτό τους περισσότερο ως έναν προπονητή. Αν αν είναι πρώτη φορά που αγοράζετε ή πουλάτε ακίνητο, σίγουρα θα χρειαστείτε έναν υποψήφιο μεσίτης που λειτουργεί περισσότερο ως προπονητή από ότι ως απλός διαμεσολαβητής.

3) Ποια είναι η στρατηγική σας ως μεσίτης ακινήτων;

Αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να τον ρωτήσετε. Κάθε σύμβουλος ακινήτων έχει διαφορετική στρατηγική για το κλείσιμο των συμφωνιών. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι ο μεσίτης σας έχει μία προσέγγιση που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Αν για παράδειγμα θέλετε να πουλήσετε σε μία υψηλή τιμή, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει την υπομονή και τις διαπραγματευτικές ικανότητες που είναι απαραίτητες. Αν θέλετε να επιτύχετε γρήγορη πώληση του ακινήτου, θα χρειαστείτε κάποιον που να είναι πολύ δραστήριος και αρκετά επικοινωνιακός, ώστε να σας φέρει σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους πελάτης.

4) Θα μπορούσα να μιλήσω με κάποιον από τους πελάτες σας;

Όσο και αν ακούγεται περίεργο στα αυτιά του, ο καλός μεσίτης ακινήτων δεν θα αρνηθεί να σας δώσει τουλάχιστον 3-4 ονόματα ευχαριστημένων πελατών του.

Ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποιήσετε, από την προθυμία του και μόνο θα μπορέσετε επαληθεύσετε τις απαντήσεις του στις προηγούμενες ερωτήσεις. Αν δείξει απροθυμία, σημαίνει ότι σε κάποια από αυτές δεν σας απάντησε ειλικρινά.

Σε περίπτωση που επικοινωνήσετε με κάποιον από τους πελάτες του, προσπαθήστε με διακριτικές ερωτήσεις επιβεβαιώσετε τα όσα σας έχει πει ο ίδιος μέχρι τώρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις