Μίσθωση Ακινήτου Στην Αθήνα: Τι να Προσέξετε Αν Ζείτε Εκτός
/
/
Μίσθωση Ακινήτου Στην Αθήνα: Τι να Προσέξετε Αν Ζείτε Εκτός

Μίσθωση Ακινήτου Στην Αθήνα: Τι να Προσέξετε Αν Ζείτε Εκτός

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών στην Αθήνα που ζουν στην επαρχία. Είτε γιατί βρήκαν μια επενδυτική ευκαιρία στην πρωτεύουσα είτε γιατί μετακόμισαν αλλά θέλησαν να διατηρήσουν την προηγούμενη οικία με σκοπό την ενοικίαση, είτε για πολλούς άλλους λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, μία ιδιοκτησία στην Αθήνα είναι πάντα ένα πλεονέκτημα, ένας άσος στο μανίκι που μπορεί να σας βοηθήσει οικονομικά στις δύσκολες στιγμές. Έτσι, ακόμη και εκείνοι οι ιδιοκτήτες που δεν ήθελαν να διαθέσουν προς μίσθωση ένα κλειστό σπίτι στην πρωτεύουσα προκειμένου να έχουν κάπου να μείνουν οι ίδιοι όποτε βρίσκονται για δουλειές, η παρούσα συγκυρία δείχνει ότι είναι καλύτερα να αξιοποιήσει κανείς αυτό το πλεονέκτημα.

Ειδικά με το παρατεταμένο lock down λόγω της πανδημίας η πρακτική της μη μίσθωσης αποδείχθηκε ζημιογόνα για πολλούς ιδιοκτήτες. Θα μπορούσε ο εκάστοτε ιδιοκτήτης να κερδίζει τουλάχιστον ένα μηνιαίο εισόδημα αφού η ζήτηση για ενοίκιο δεν σταμάτησε ποτέ. Aν είστε και εσείς κάτοχος ακινήτου στην Αθήνα, αυτή τη φορά μην αφήσετε την ευκαιρία, καθότι και όλα είναι ρευστά και αβέβαια ως προς τους επόμενους μήνες. Θα ήταν σοφότερη κίνηση να εκμεταλλευτείτε οικονομικά την ιδιοκτησία σας, βρίσκοντας τον κατάλληλο ενοικιαστή.

Μίσθωση ακινήτου στην Αθήνα: Οι δυσκολίες όταν είστε μακριά

Σίγουρα θα σκέφτεστε πώς θα είναι δυνατόν να φέρετε εις πέρας όλες τις πτυχές που περιλαμβάνει μια ενοικίαση σε αγνώστους. Από το να βρείτε τον κατάλληλο ενοικιαστή μέχρι να αποφύγετε όλα τα προβλήματα αλλά και να επιτηρείτε την κατάσταση αφού θα είστε μακριά. Και σίγουρα, θα σκέφτεστε ότι σε περίπτωση ενός νέου lock down, είτε μένετε στα 20 χλμ είτε στα 200 χλμ η άμεση επικοινωνία με τον εκάστοτε ενοικιαστή και η δυνατότητα να βρεθείτε στην ιδιοκτησία σας σε περίπτωση ανάγκης θα είναι πολύ πιο δύσκολη.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εφικτή η διαχείριση μιας ιδιοκτησίας από μεγάλη απόσταση – κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να αφήσετε αυτές τις δυσκολίες να σας εμποδίσουν να κατέχετε επενδυτικά ακίνητα σε άλλη περιοχή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνετε τα σωστά βήματα. Να ρυθμίσετε όλα όσα χρειάζονται με τις κατάλληλες επιλογές ώστε να έχετε κερδοφορία χωρίς τη φυσική σας παρουσία. Πώς θα γίνει αυτό;

Παρακάτω θα βρείτε την απάντηση που χρειάζεστε.

Ζητήστε επαγγελματική στήριξη

Η πλέον ορθή επιλογή για τον ιδιοκτήτη που βρίσκεται μακριά από το ακίνητό του στην Αθήνα είναι να βρει έναν ικανό και υπεύθυνο μεσίτη ακινήτων. Έναν επαγγελματία του χώρου δηλαδή που θα είναι τα μάτια και τα αυτιά σας. Ένας καλός μεσίτης ακινήτων θα είναι σε θέση να βρει τους κατάλληλους ενοικιαστές καθώς έχει την ικανότητα να ελέγξει τους υποψήφιους πιο διεξοδικά από ό,τι θα μπορούσατε εσείς ως ιδιοκτήτης μέσα από το Διαδίκτυο ή το τηλέφωνο. Ακόμη, μια τέτοια κίνηση θα σας γλίτωνε από άσκοπα ταξίδια για ανθρώπους που σας ενέπνευσαν την εμπιστοσύνη τηλεφωνικά, αλλά τελικά μπήκατε χωρίς λόγο σε κόπο και έξοδα ώστε να τους συναντήσετε.

Και αυτό είναι το καλύτερο σενάριο. Γιατί το χειρότερο είναι να παραδώσετε τα κλειδιά σε ακατάλληλα άτομα τα οποία μπορεί να σας δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα και έξοδα: από το να μη καταβάλουν τα ενοίκια μέχρι να κάνουν ζημιές.

Ο μεσίτης ακινήτων ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά πώς να ξεχωρίσει τους κατάλληλους ενοικιαστές, και όχι μόνο λόγω εμπειρίας. Ένας υπεύθυνος επαγγελματίας διατηρεί εξάλλου μία ενημερωμένη λίστα από υποψήφιους ένοικους τους οποίους έχει αξιολογήσει και εγκρίνει ως κατάλληλους.

Ακόμη και μετά την εύρεση του ενοικιαστή, ο μεσίτης ακινήτων θα χρησιμεύσει ουσιαστικά ως ενδιάμεσος μεταξύ του μισθωτή και του ιδιοκτήτη, και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα έκανε ο σπιτονοικοκύρης εάν βρισκόταν ο ίδιος στην Αθήνα. Στην πραγματικότητα, ο μεσίτης/σύμβουλος ακινήτων θα κάνει πολύ περισσότερα αφού ακόμη και αν δεν ζούσατε σε απόσταση ένας μεσίτης ακινήτων θα ήταν πάλι χρήσιμος για σας συμβουλεύει τόσο πρακτικά όσο και νομικά προκειμένου να αποφύγετε τις παγίδες που κρύβουν πολλές μισθώσεις κατοικιών.

Ο μεσίτης ακινήτων θα είναι επίσης πάντα σε θέση να χειριστεί προβλήματα που προκύπτουν, όπως επισκευές έκτακτης ανάγκης, κλειδώματα ή θέματα που αφορούν τη μίσθωση. Εν ολίγοις, η συνεργασία με ένα καλό μεσιτικό γραφείο και έναν υπεύθυνο μεσίτη μπορούν να σώσουν τον ιδιοκτήτη από μεγάλη ταλαιπωρία αλλά κυρίως σπατάλη χρόνου και χρημάτων.

Για τη μίσθωση του ακινήτου σας εμπιστευθείτε το Μεσιτικό Γραφείο

Για να έχετε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από μία ενοικίαση του ακινήτου σας στην Αθήνα, ειδικά εάν ζείτε μακριά, χρειάζεται ένας σύμβουλος ακινήτου. Και χρειάζεται ένας σύμβουλος/μεσίτης ακινήτου αξιόπιστος, έμπειρος, ικανός και υπεύθυνος. Μην αφήσετε τις διάφορες φήμες –πολύ συχνά, δυστυχώς, αληθινές- για προβληματικές συνεργασίες με μεσίτες.

Όπως θα χρειαζόταν να βρείτε τον κατάλληλο γιατρό ή δικηγόρο για ένα σοβαρό σας θέμα, έτσι θα πρέπει να αναζητήσετε και τον μεσίτη σας. Και, από τη στιγμή που θα τον βρείτε, να είστε σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Αφού ένας καλός μεσίτης, ή μάλλον ένας μεσίτης αληθινός –υπάρχουν πολλοί, δυστυχώς, μη πιστοποιημένοι μεσίτες εκεί έξω-  δεν είναι μόνο ένας επαγγελματίας αλλά και ένας δικός σας άνθρωπος, ο προσωπικός σας σύμβουλος.

Θέλετε να γίνει η ζωή σας ακόμη πιο εύκολη και σύντομα να απολαμβάνετε τους καρπούς των κόπων σας και της ιδιοκτησίας σας; Εμπιστευθείτε το Μεσιτικό Γραφείο και ξεχάστε κάθε έγνοια ως προς την ενοικίαση του σπιτιού σας στην Αθήνα.

Στο  Μεσιτικό Γραφείο γνωρίζουμε άριστα πώς να χειριστούμε όλους τους τομείς των ακινήτων. Οι επαγγελματίες μας, διαθέτουν εμπειρία και εξαιρετικές ικανότητες αλλά και ένα μεγάλο όνομα το οποίο εμπιστεύεται η αγορά ακινήτων. Μην ξεχνάτε ότι για μια αξιόλογη συμφωνία μίσθωσης χρειάζεται και μια καλή γνώση της αγοράς. Και οι συνεργάτες του Μεσιτικού Γραφείου γνωρίζουν την μίσθωση ακινήτου στην Αθήνα καλύτερα από τον καθένα, τόσο στο κέντρο αλλά και στα προάστια. Από τα πιο σημαντικά «όπλα» μας, επίσης, είναι η στρατηγική μας marketing που διασφαλίζει από την πρώτη στιγμή την προώθηση του σπιτιού σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με την κατάλληλη προώθηση εξάλλου, η μίσθωση του ακινήτου σας θα γίνει γρήγορα και με τις πιο ευνοϊκές συνθήκες αλλά και με τους πιο αξιόπιστους ενοικιαστές.

Μίσθψση Ακινήτου στην Αθήνα από ιδιοκτήτες που ζουν στην επαρχεία

 

Εμπειρία και γνώση της αθηναϊκής κτηματαγοράς

Πολλοί πιστεύουν ότι για να μισθώσει κανείς ένα σπίτι αρκεί να βάλει μια αγγελία σε μία από τις γνωστές πλατφόρμες αγοράς/πώλησης/ενοικίασης κατοικιών. Ωστόσο, η μίσθωση ακινήτου είναι μία διαδικασία πιο πολύπλοκη απ’ ό,τι φαντάζεστε. Κανείς δεν θέλει να βάλει εξάλλου στο σπίτι του ενοικιαστές που μπορεί να μην πληρώνουν εγκαίρως το μίσθωμα, να κάνουν ζημιές ή ακόμη και να φύγουν χωρίς ειδοποίηση.

Επίσης, μέσα από τη συνεργασία με το Μεσιτικό Γραφείο μπορείτε να κανονίσετε το ποσό του μισθώματος ώστε να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της αγοράς αλλά και να σας αποφέρει το μηνιαίο εισόδημα που χρειάζεστε. Πράγματι, μην αποφασίσετε μόνοι σας το ύψος του μισθώματος: Η ενοικίαση χρειάζεται αρκετή γνώση της κτηματαγοράς, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια αγορά όπως της Αθήνας με μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές και στην αξία της γης, καθημερινά, ακόμη και σε κάθε γειτονιά.

Δύσκολο επομένως κάποιος που δεν ανήκει στο χώρο του Real Estate να καθορίσει μία τιμή ενοικίου τόσο πραγματική όσο και επάξια της αγοράς αλλά και του μισθώματος. Ακόμη και αν έχετε ακούσει για υψηλά μισθώματα σε σπίτια που δεν ανταποκρίνονταν σε αυτές τις τιμές, να είστε σίγουροι ότι οι ενοικιαστές δεν ήταν τόσο αξιόπιστοι ή άφησαν γρήγορα το σπίτι μόλις βρήκαν κάτι άλλο. Από την άλλη, οι πολύ χαμηλές τιμές που κάποιοι προτιμούν προκειμένου να έχουν ένα σίγουρο νοίκι δεν είναι η κατάλληλη επιλογή.

Μίσθωση ακινήτου με αποκλειστική ανάθεση και αφήστε τα όλα σε μας

Εάν αποφασίσετε να αναθέσετε την ενοικίαση του σπιτιού σας στην Αθήνα σε κάποιον από τους έμπειρους συνεργάτες μας, κάντε μία ακόμη ολόσωστη κίνηση: ζητήστε να υπογράψετε αποκλειστική ανάθεση ενοικίασης. Έτσι, όλα τα πλεονεκτήματα που θα έχετε ακόμη και με μια απλή ανάθεση –υπευθυνότητα, αξιοπιστία, αμεσότητα και διαθεσιμότητα του συμβούλου- θα πολλαπλασιαστούν. Πώς θα γίνει αυτό; Απλώς γιατί μια αποκλειστική ανάθεση σε μεσίτη σημαίνει αυτός θα αναλάβει αποκλειστικά την προώθηση και ενοικίαση του ακινήτου σας.

Αυτό επίσης σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να αναθέσετε σε άλλους μεσίτες την ενοικίαση : στοιχείο που αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς είναι περισσότερο θετικό καθώς πιο πολλοί μεσίτες δεν σημαίνει πιο σωστή προώθηση και εξεύρεση κατάλληλων ενοικιαστών.

Ο αποκλειστικός σας συνεργάτης, θα αναλάβει αντίθετα την προώθηση του ακινήτου σας με μεγαλύτερο σθένος και κάνοντας χρήση κάθε μέσου που διαθέτει – ειδικά γιατί θα ξέρει ότι θα πάρει το ποσοστό που του αναλογεί: αν δεν ξέρει αν καν θα πληρωθεί δεν έχει λόγο να κάνει επιπλέον έξοδα για την πιο ευνοϊκή προώθηση αλλά θα περιοριστεί σε βασικούς τρόπους διαφήμισης.

Επιθυμείτε μία γεύση αυτών των δυνατοτήτων: η χρήση της τεχνολογίας 3D είναι από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του Μεσιτικού Γραφείου. Ο λόγος, είναι αυτονόητος. Πέρα από την άψογη χρήση και αξιοποίηση των Social Media (Facebook, Instagram κλπ), μέσα από τη δημιουργία της 3D αποτύπωσης του σπιτιού σας από τους έμπειρους τεχνικούς μας, ο κάθε υποψήφιος ενοικιαστής θα μπορεί να δει με λεπτομέρεια την οικία σας ακόμη και προτού καταφθάσει στην Αθήνα. Έτσι, τα ραντεβού στο σπίτι σας θα γίνουν μόνο με πραγματικά αξιόπιστους και σοβαρούς ενοικιαστές.

Ο συνεργάτης δίπλα σας ακόμη και από απόσταση

Εμπειρία, γνώση, τεχνολογία. Όλα αυτά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για να επιλέξετε το Μεσιτικό Γραφείο προκειμένου να ενοικιάσετε το σπίτι σας στην Αθήνα.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμη, εξίσου σημαντικός λόγος: Και αυτός είναι η ανθρώπινη προσέγγιση. Διότι, όταν επιλέγεις τον κατάλληλο μεσίτη, δεν επιλέγεις μόνο τη γνώση, αλλά και τον σύμβουλο που θέλεις να έχεις πάντα στο πλευρό σου. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά σας, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα μας χρειαστείτε. Πάντα με προθυμία και διάθεση να σας εξυπηρετήσουμε, να σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία ενοικίασης αλλά και να λύσουμε κάθε σας απορία ώστε να νιώθετε, ως ιδιοκτήτης από απόσταση, σιγουριά και απόλυτη ασφάλεια.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart